Winkels & Openingstijden
Klantenservice
Barbecue tips en recepten
Eten & Drinken
18
APR '22

Barbecue tips en recepten

De temperatuur loopt op, de avonden worden langer: het barbecue-seizoen is aangebroken. Deze zomer laten we ons inspireren door verre oorden en worden onze zintuigen geprikkeld door de smaken en geuren uit Azië. Ontdek handige tips en originele recepten voor een bijzondere barbecue.

Geschreven door
IngridContent Creator Lifestyle

Vlees, vuur en houtskool

Een bijzonder buitendiner begint uiteraard bij de perfecte barbecue. Als je voor gemak gaat, is een gas- of elektrische barbecue jouw beste vriend. Maar wil je die traditionele barbecue-ervaring met rook en vuur? Dan is een houtskool barbecue jou op het lijf geschreven.

Wij maakten op deze kogelbarbecue van Gusta Back Ribs in oosterse marinade met daarbij frisse koolsla en zeewier. Heerlijk!

Voor de grillmasters

4 van 12 artikelen gezien


Een vegetarisch feestje

Of je nu vegan, vega of flexitariër bent (of geen van allen maar gewoon eens iets nieuws wilt proberen), met groente kun je alle kanten op. Ons favoriete vegan barbecue-recept is momenteel gegrilde aubergine met miso-glazuur en paarse shiso. Een Japanse klassieker die je smaakpapillen verrast bij elke hap.

Tip: schenk bij dit gerecht een witte wijn met hinten van fruit en een zachte houtrijping om de miso te complementeren.

Serveer in oosterse sfeer

Voor de visliefhebber

Het laatste barbecuerecept is er één om je vingers bij af te likken: zalm in zelfgemaakte laksaus met gegrilde groente en tofu. Voor de laksaus hoef je alleen maar de lekkerste Aziatische smaakmakers te verzamelen en deze in een pannetje op een laag vuur te infuseren. Dit giet je vervolgens over de zalm, waarna deze heerlijk karameliseert boven de grill.

Onze laksaus bestond uit o.a. sojasaus, dashi azijn, mirin, suiker, rode ui, gember en limoen, maar hierin ben je natuurlijk vrij om te experimenteren.

Lees meer