Barbecue tips en recepten
Eten & Drinken
05
MEI '21

Barbecue tips en recepten

De temperatuur loopt op, de avonden worden langer: het barbecue-seizoen is aangebroken. Deze zomer gaan we op reis in eigen tuin en laten we ons inspireren door de smaken en geuren uit het Midden-Oosten. Ontdek onze handige tips en originele recepten voor een bijzondere barbecue.

placeholder
Geschreven door
IngridContent creator lifestyle

De perfecte barbecue

Een bijzonder buitendiner begint uiteraard bij de perfecte barbecue. Als je voor gemak gaat, is een gas- of elektrische barbecue jouw beste vriend. Maar ben je een echte grillmaster, dan wil je niets liever dan een kamado barbecue. Door de dikke keramische wand is deze barbecue een ster in nauwkeurige warmtebeheersing en het is ook nog eens een ware eyecatcher in de tuin.

Ons favoriete vleesrecept op de Big Green Egg is momenteel Midden-Oosterse slow cooked lamsbout. Kruid het vlees rondom met ras el hanout of baharat, gedroogde dille, zoutvlokken en chili flakes voor een intense en licht pittige smaak. Met een speciale thermometer kun je het vlees onbezorgd laten garen en krijg je een seintje wanneer het klaar is.

Alle barbecues

  • Artola TrunQy hybride gas & houtskool tafelbarbecue
    Alleen online

    Artola

    TrunQy hybride gas & houtskool tafelbarbecue

    145,-
  • Barbecook Billy houtskoolbarbecue 31,5 x 31,5 cm

    Barbecook

    Billy houtskoolbarbecue 31,5 x 31,5 cm

    69,-
  • Weber Q 1400 elektrische barbecue met stand
    Alleen online

    Weber

    Q 1400 elektrische barbecue met stand

    349,-
  • Weber Smokey Joe houtskoolbarbecue 37 cm

    Weber

    Smokey Joe houtskoolbarbecue 37 cm

    (Adviesprijs79,99)72,-

4 van 12 artikelen gezien


Buiten tafelen

Ben jij ook zo'n fan van Yotam Ottolenghi? Dan heb je vast vol verwondering door zijn kookboeken gebladerd en misschien zelfs al menig recept gemaakt. Deze bijgerechten voor de barbecue zijn geïnspireerd op zijn liefde voor vegetarische recepten.

Wat dacht je bijvoorbeeld van wortelsalade met komijn, sinaasappel, granaatappelpitjes en geiten-labne? Voor de echte groenteliefhebber is er gekookte artisjok met saffraan-dressing, maar ook lauwwarme couscous-salade met gegrilde paprika mag niet ontbreken.

Maak het geheel af met verse bloemen, kleurrijke woonaccessoires en binnenkort het nieuwe Serax servies van Ottolenghi zelf. Een Midden-Oosters feestje op tafel!

Smaakmakers

De barbecue is niet compleet zonder smaakmakers zoals de luxe olijfolie van Liquido d'Oro en de bijzondere zoutmolens van Lie Gourmet. Garneer de gerechten met kruiden uit je eigen kruidentuintje van Baza en schenk er een smakelijk speciaalbiertje of goed glas wijn bij.

Heb je de volgende dag nog wat van de barbecue over? Serveer dit dan met verschillende kazen, olijven en noten en creëer de perfecte zomerse borrelplank. Voeg ook druiven, dolma's en dadels toe voor die laatste Midden-Oosterse touch.

Meer smaakmakers

  • Tabasco Pepersaus 350 ml

    Tabasco

    Pepersaus 350 ml

    13,95
  • Neolea Extra vierge olijfolie 500 ml
    Bestseller

    Neolea

    Extra vierge olijfolie 500 ml

    18,95
  • Baza Duotuintje Munt & Citroenmelisse

    Baza

    Duotuintje Munt & Citroenmelisse

    9,95
  • LIE GOURMET POIVRE 5 soorten peper met molen 290 gram

    LIE GOURMET

    POIVRE 5 soorten peper met molen 290 gram

    10,95

Voor de visliefhebber

Ben je - of is één van je gezinsleden - stiekem niet zo'n vleesliefhebber? Geen probleem. Op een barbecue kun je met het grootste gemak ook vis en zeevruchten bereiden. Voor ieder wat wils dus. Ons ultieme visgerecht voor op de barbecue: gegrilde zeebaars gevuld met citrusvruchten, dille, knoflook en sumac. Eet smakelijk!