De beste koffer
Lifestyle
05
MEI '21

De beste reiskoffer

Het vinden van de perfecte koffer is vaak al een reis op zich. Want welk formaat en materiaal zijn nou het meest geschikt? En welke accessoires maken het inpakken nog makkelijker? Vergelijk de verschillende soorten en maten koffers en kies de beste koffer voor jouw reis.

placeholder
Geschreven door
IngridContent creator lifestyle

De beste koffer voor op reis

Het afgelopen jaar gingen we vooral op reis in eigen land. We boekten huisjes in de natuur, wandelden door de stad en kampeerden in de achtertuin. Droom jij ook van zonnige vakanties en mooie, buitenlandse reizen? Als het moment eindelijk daar is, hebben wij de beste koffer voor jouw reis alvast klaarstaan.

Alle koffers

Handbagage koffer

Een handbagagekoffer is ideaal voor een zakelijke reis of stedentrip. Elke luchtvaartmaatschappij hanteert eigen regels voor de handbagage, maar over het algemeen mag de koffer niet groter zijn dan 56 cm hoog, 46 cm breed en 25 cm diep. Dat is inclusief de wielen, handvatten en zijvakken.

De grootste handbagagekoffers worden ook wel medium koffers genoemd. Deze zijn geschikt voor een lang weekend of een weekje vakantie. Het maximaal toegestane gewicht van de koffer is ook afhankelijk van de vliegmaatschappij, dus het is belangrijk om dit van te voren te checken.

Handbagage koffers

Grote koffers

Koffers met een standaardformaat zijn tussen 57 en 74 cm hoog en zijn vooral geschikt voor een vakantie van twee weken. De allergrootste koffers zitten boven de 75 cm en zijn handig voor langere reizen of grote gezinnen. Naast het formaat van de koffer kun je ook het aantal wieltjes kiezen. Zo heeft een spinner vier wieltjes, waardoor je deze gemakkelijk voor je uit kunt duwen. Een trolley heeft daarentegen slechts twee wieltjes en is daarom geschikt om te trekken.

Grote koffers

Materiaal

Voor koffers worden veel verschillende materialen gebruikt. Het goedkoopste materiaal voor een harde koffer is polypropeen. Dit is een stevige kunststof met als belangrijkste eigenschap dat het heel licht is. Een andere soort is ABS. Dit materiaal is licht, maar hard en kan eventueel breken als de koffer te vol zit. Harde koffers kunnen ook van aluminium worden gemaakt. Dit zachte materiaal met een zilverwit uiterlijk geeft de koffer een strakke glans. Wel is dit materiaal minder vormvast en krasbestendig.

Zachte koffers worden gemaakt van bijvoorbeeld polyamide, ook wel nylon genoemd. Het is licht in gewicht, veerkrachtig en vormvast. Een sterkere variant hiervan heet balistic nylon en wordt door bijvoorbeeld het merk Tumi gebruikt. Voor reistassen wordt vaak tarpoline (vrachtwagendoek) gebruikt. Dit is sterk, flexibel en waterafstotend. Vaak is de basis hiervan polyester of canvas dat wordt behandeld met een speciale coating. Polyester kan ook zonder coating gebruikt worden. Koffers van enkel polyester zijn vorm- en kleurvast.

Sommige koffermerken hebben hun eigen materiaal ontwikkeld. Zo gebruikt Samsonite ‘Roxkin’. Dit exclusieve materiaal neemt opnieuw zijn oorspronkelijke vorm aan als het wordt ingedeukt. Ook is het opvallend stevig en tegelijkertijd licht, ideaal voor op reis.

Samsonite koffers

Inpaktips

Aan een vliegreis zit meestal een maximum aantal kilo’s verbonden. Ook is de ruimte van een koffer vaak beperkt. Investeer daarom in enkele praktische producten die je kunnen helpen bij het inpakken van de koffer.

  • Kikkerland heeft bijvoorbeeld een packing set in de collectie. Met deze handige tasjes zorg je voor een overzichtelijke inhoud en zoveel mogelijk ruimte in jouw koffer.
  • Bij Samsonite vind je kledingtassen om je kleding zo efficiënt mogelijk én extra veilig in op te bergen.
  • Veel andere merken bieden handige reisaccessoires aan zoals mini flesjes en speciale reisetuis.

Ontdek ook deze vakantie musthaves voor de perfecte voorbereiding van jouw reis.