De beste koffer
Lifestyle
03
MEI '22

De beste reiskoffer

Het vinden van de perfecte koffer is vaak al een reis op zich. Want welk formaat en materiaal zijn nou het meest geschikt? En welke accessoires maken het inpakken nog makkelijker? Vergelijk de verschillende soorten en maten koffers en kies de beste koffer voor jouw reis.

Geschreven door
IngridContent creator lifestyle

De beste koffer voor op reis

Het ontdekken en bereizen van de meest prachtige plekken die onze wereld rijk is. Van luxe stedentrips tot ontspannen zonvakanties en avontuurlijke bestemmingen in de natuur: een bijzondere reis verdient de juiste koffer. Wij zetten de fijnste koffers alvast voor je klaar, zodat jij voorbereid op reis gaat.

Alle koffers

4 van 12 artikelen gezien


Handbagage koffer

Een handbagagekoffer is ideaal voor een zakelijke reis of stedentrip. Elke luchtvaartmaatschappij hanteert eigen regels voor de handbagage, maar over het algemeen mag de koffer niet groter zijn dan 56 cm hoog, 46 cm breed en 25 cm diep. Dat is inclusief de wielen, handvatten en zijvakken.

De grootste handbagagekoffers worden ook wel medium koffers genoemd. Deze zijn geschikt voor een lang weekend of een weekje vakantie. Het maximaal toegestane gewicht van de koffer is ook afhankelijk van de vliegmaatschappij, dus het is belangrijk om dit van te voren te checken.

Handbagage koffers

4 van 12 artikelen gezien


Grote koffers

Koffers met een standaardformaat zijn tussen 57 en 74 cm hoog en zijn vooral geschikt voor een vakantie van twee weken. De allergrootste koffers zitten boven de 75 cm en zijn handig voor langere reizen of grote gezinnen. Naast het formaat van de koffer kun je ook het aantal wieltjes kiezen. Zo heeft een spinner vier wieltjes, waardoor je deze gemakkelijk voor je uit kunt duwen. Een trolley heeft daarentegen slechts twee wieltjes en is daarom geschikt om te trekken.

Grote koffers

4 van 8 artikelen gezien


Materiaal

Voor koffers worden veel verschillende materialen gebruikt. Het goedkoopste materiaal voor een harde koffer is polypropeen. Dit is een stevige kunststof met als belangrijkste eigenschap dat het heel licht is. Harde koffers kunnen ook van aluminium worden gemaakt. Dit zachte materiaal met een zilverwit uiterlijk geeft de koffer een strakke glans. Wel is dit materiaal minder vormvast en krasbestendig.

Zachte koffers worden gemaakt van bijvoorbeeld polyamide, ook wel nylon genoemd. Het is licht in gewicht, veerkrachtig en vormvast. Een sterkere variant hiervan heet balistic nylon en wordt door bijvoorbeeld het merk Tumi gebruikt. Voor reistassen wordt vaak tarpoline (vrachtwagendoek) gebruikt. Dit is sterk, flexibel en waterafstotend. Vaak is de basis hiervan polyester of canvas dat wordt behandeld met een speciale coating. Polyester kan ook zonder coating gebruikt worden. Koffers van enkel polyester zijn vorm- en kleurvast.

Sommige koffermerken hebben hun eigen materiaal ontwikkeld. Zo gebruikt Samsonite ‘Roxkin’. Dit exclusieve materiaal neemt opnieuw zijn oorspronkelijke vorm aan als het wordt ingedeukt. Ook is het opvallend stevig en tegelijkertijd licht, ideaal voor op reis.

Samsonite koffers

4 van 8 artikelen gezien


Inpaktips

Aan een vliegreis zit meestal een maximum aantal kilo’s verbonden. Ook is de ruimte van een koffer vaak beperkt. Investeer daarom in enkele praktische producten die je kunnen helpen bij het inpakken van de koffer.

  • Lipault heeft bijvoorbeeld een ruime collectie aan koffers die ultra lichtgewicht zijn voor een zo min mogelijke belasting bij het vliegveld. Dankzij hun elegante design gecombineerd met soepel materiaal zullen de koffers je overal vergezellen, waar je ook gaat.
  • Bij Samsonite vind je kledingtassen om je kleding zo efficiënt mogelijk én extra veilig in op te bergen.
  • Veel andere merken bieden handige reisaccessoires aan zoals mini flesjes en speciale reisetuis.

Ontdek ook deze vakantie musthaves voor de perfecte voorbereiding van jouw reis.

Lees meer