Winkels & Openingstijden
Klantenservice
Bloempotten
Ruimtes
30
APR '21

Bloempotten: onmisbaar in een botanisch interieur

De botanische woonstijl verovert het hart én het interieur van elke plantenliefhebber. Stijlvolle bloempotten zijn hierbij onmisbaar. Je vindt deze woonaccessoires in allerlei verschillende vormen, kleuren en materialen. Ontdek bloempotten voor binnen en buiten waarin jouw geliefde planten nog beter tot hun recht komen.

placeholder
Geschreven door
IngridContent creator lifestyle

Bloempotten voor binnen

Planten en bloemen brengen leven in het interieur en geven je huis karakter. Door de bloempotten af te stemmen op de rest van de meubels en woonaccessoires, creëer je een stijlvolle ruimte. Kies bijvoorbeeld voor gouden bloempotten als je houdt van een eclectische en opvallende stijl.

Is minimalisme jouw middle name? Kies dan voor HAY bloempotten. Deze tijdloze bloempotten staan mooi in elk interieur en zijn volledig af te stemmen op jouw favoriete kleurenpalet. Een modern alternatief voor bloempotten zijn plantenstandaarden, die het interieur een eigentijdse uitstraling geven. Voor iedereen die geen groene vingers heeft, maar toch graag planten in huis wil, zijn kunstplanten ideaal.

Plantenstandaarden

 • Urban Nature Culture Plant Table M plantenstandaard voor binnen - 70 cm

  Urban Nature Culture

  Plant Table M plantenstandaard voor binnen - 70 cm

  99,95
 • Serax Urban Jungle plantenstandaard voor binnen - 135 cm
  Alleen online

  Serax

  Urban Jungle plantenstandaard voor binnen - 135 cm

  480,-
 • Ferm Living Plantenstandaard van ijzer voor binnen
  Alleen online

  Ferm Living

  Plantenstandaard van ijzer voor binnen

  25,-
 • Serax Plantenstandaard voor binnen - 78 cm

  Serax

  Plantenstandaard voor binnen - 78 cm

  214,95

Bloempotten voor buiten

Bloempotten zijn niet alleen onmisbare woonaccessoires in huis, maar staan ook prachtig in elke tuin. Of je nu veel of weinig ruime hebt: met bloempotten voor buiten maak je van jouw tuin of balkon een botanisch paradijs. Wij zijn onder andere fan van Serax bloempotten. Dit Antwerpse designlabel heeft een uitgebreide collectie van bijzondere bloempotten voor binnen en buiten.

Ook de minimalistische Ferm Living bloempotten zijn favoriet in elke buitenruimte. Daarnaast zorg je met stijlvolle plantenbakken voor meer groen en tegelijkertijd voor meer privacy op je terras.

Serax bloempotten

 • Serax Terrazzo bloempot voor binnen - 18 cm

  Serax

  Terrazzo bloempot voor binnen - 18 cm

  40,95
 • Serax Conisch L bloempot voor binnen - 19 cm

  Serax

  Conisch L bloempot voor binnen - 19 cm

  26,95
 • Serax Handles bloempot voor binnen - 25 cm

  Serax

  Handles bloempot voor binnen - 25 cm

  39,95
 • Serax Volumes bloempot voor binnen - 34 cm

  Serax

  Volumes bloempot voor binnen - 34 cm

  220,-

Verschillende materialen bloempotten

Bij een bloempot kijk je misschien eerst naar het design of de kleur, maar het materiaal is minstens zo belangrijk. Zo zijn er bloempotten van aardewerk, waarin water gemakkelijk verdampt door de kleine openingen, ook wel poriën genoemd. Het is bij een bloempot van aardewerk dan ook belangrijk om de plant genoeg water te geven.

Een keramieken bloempot zorgt er juist voor dat vocht beter wordt opgenomen en dit materiaal geeft jouw interieur een luxe uitstraling. Ga bijvoorbeeld voor een mooie zwarte bloempot van OYOY Living Design. Dit prachtige merk biedt keramieken bloempotten aan met een strak design.

OYOY Living Design bloempotten

De juiste bloempot voor jouw plant

Stap 1 bij het kopen van de juiste bloempot: bepaal het formaat. Zorg ervoor dat de plastic pot van jouw plant ruimschoots in de plantenbak past. Wil je de plastic pot van de plant niet gebruiken? Zorg dan dat jouw bloempot ongeveer tien centimeter groter is dan de plant zelf.

Let er daarnaast ook op dat overtollig water afgevoerd kan worden. Dit is het gemakkelijkst met bloempotten met een gat aan de onderkant of met een bloempot van poreus materiaal. Poreus materiaal zoals ongeglazuurd aardewerk voert overtollig water vanzelf af. Staat de plant binnen? Dan is een schoteltje onder de bloempot essentieel.

Alle bloempotten

 • Broste Copenhagen Isaballa L bloempot voor binnen - 26 cm
  Alleen online

  Broste Copenhagen

  Isaballa L bloempot voor binnen - 26 cm

  55,-
 • iittala Nappula bloempot 15 cm

  iittala

  Nappula bloempot 15 cm

  69,90
 • Hay Botanical Family bloempot XL met schotel 22 cm

  Hay

  Botanical Family bloempot XL met schotel 22 cm

  65,-
 • Serax Marrakech M bloempot voor binnen - 11 cm

  Serax

  Marrakech M bloempot voor binnen - 11 cm

  12,50