Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Samen is het magisch De lekkerste kerstdesserts met Mark Potma

Geschreven door

Ingrid, Content creator lifestyle

Het kerstdiner is niet compleet zonder een indrukwekkend dessert. Daarom vroegen wij onze meesterbanketbakker Mark Potma naar zijn tips en tricks voor het ultieme kerstdessert.

Fun met Food

Marks eerste tip: plezier bij het maken betekent plezier tijdens het eten. Kies voor een dessert waar je zelf blij van wordt, dat zullen de gasten ongetwijfeld terug zien in je creaties. Ook is de combinatie met de rest van het diner belangrijk. Staat er gebraden vlees op het menu? Dan is een (zelfgemaakte) ijsbombe de perfecte afsluiting, terwijl een diner met vis of groente in de hoofdrol een machtiger dessert verdient.

Meesterlijke decoratie

Marks favoriete kerstingrediënt? Chocolade! Je kunt er eindeloos mee decoreren: van delicate krullen en subtiele vegen op het bord tot indrukwekkende sculpturen. Heb je niet zoveel tijd, maar wil je wel indruk maken op je gasten? Dan zijn profiteroles echt een uitkomst. Stapel de slagroomsoesjes zo hoog mogelijk op een mooie schaal en giet warme chocoladesaus over de toren voor een dramatisch en feestelijk effect.

Klassieke smaken

Klassieke smaken in een moderne uitvoering: dat zijn volgens Mark de echte winnaars van het feestseizoen. Zo heeft hij de Franse Baba au rhum in een nieuw jasje gestoken en een geweldige advocaat cheesecake en een zijdezachte Schwarzwalder Kirsch taart aan ons kerstassortiment toegevoegd. Perfect als dessert, maar stiekem ook heerlijk bij de brunch op Tweede Kerstdag.

De kers op de taart

Volgens Mark is een feestelijke ambiance net zo belangrijk als het diner zelf. Verwelkom je gasten met een drankje, zorg dat de tafel al gedekt is en steek wat kaarsjes aan. Wees een echte gastheer of gastvrouw en vergeet bovenal niet te genieten van elkaar, het eten en het leven.

Wonen & Vrije tijd Alles voor de feestdagen

Creëer je eigen sprookje met onze betoverende kerstdecoratie, de lekkerste kerstrecepten en de mooiste cadeaus voor onder de kerstboom