Winkels & Openingstijden
Klantenservice
Handige opbergtips
Lifestyle
27
JAN '21

Handige opbergtips

Hoe meer tijd we in huis doorbrengen, hoe meer spullen er automatisch rondslingeren. Sieraden, speelgoed en etenswaren bijvoorbeeld, maar ook kleine woonaccessoires zonder vaste plek laten een ruimte al snel rommelig lijken. Met deze handige opbergtips en onmisbare artikelen van de Bijenkorf is dat verleden tijd.

Geschreven door
IngridContent creator lifestyle

Manden en opbergerdozen voor al je losse spullen

Manden en bewaardozen zijn ideaal om rondslingerende spullen een eigen plekje te geven. Je kunt bijvoorbeeld plaids of speelgoed opbergen in een opbergmand van Urban Nature Culture; een opbergmand waarmee je op een stijlvolle wijze al je spullen uit het zicht houdt. Gebruik daarnaast opbergdozen om je werkplek of kastjes overzichtelijk en georganiseerd te houden. Wanneer je snel een pen of notitieboek nodig hebt, weet je direct waar je moet zijn.

Rondslingerende jassen en schoenen opbergen

Ben je een schoenenliefhebber, maar nemen ze inmiddels je woon- of slaapkamer over? Zet dan een schoenenkast of schoenenrek bij de voordeur en geef je sneakers, laarzen of loafers een mooi plekje. Zo heb je niet alleen een goed overzicht van je schoenencollectie, maar wordt de levensduur van je schoenen ook aanzienlijk langer.

Het is daarnaast handig om kapstokhaken aan de muur te bevestigen, zodat je jas niet op een eetkamerstoel belandt. In onze wooncollectie heb je de keuze uit kapstokhaken van toonaangevende merken zoals Spinder en Doing Goods die de hal meteen meer karakter geven.

Kapstokken

Sieraden en kleding opbergen doe je zo

Hoe groot je kledingkast ook is, we hebben allemaal wel eens te weinig ruimte. En om dat favoriete jurkje kreukvrij aan te kunnen trekken, zijn extra kledingrekken dé oplossing. In de collectie van Brabantia vind je zulke life savers, waardoor je ’s ochtends niet meer hoeft te strijken.

Daarnaast is het handig om je sieraden en accessoires een vaste plek te geven. Berg je sieraden dus op in een stijlvolle sieradendoos van Umbra zodat je ze voortaan niet meer kwijtraakt.

Opbergdozen

Extra opbergruimte aan de muur

Heb je geen ruimte meer over voor een extra opbergkastje? Probeer dan de hoogte in te werken en kies voor opbergmogelijkheden aan de muur. Op deze manier blijft de vloer leeg en behoudt de kamer een open en ruimtelijke uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een wandplank waar je boeken of tijdschriften op kunt zetten.

Een wandplank ophangen in de keuken heeft een extra voordeel, want in de collectie van Joseph Joseph vind je een kruidenrek dat je gemakkelijk onder een wandplank bevestigt. Op dit rek stelen je favoriete kruiden de show en heb je ze ook nog eens altijd binnen handbereik.

De keuken opruimen

Het organiseren van je keukenkastjes en natuurlijk de koelkast is een belangrijk onderdeel van een opgeruimd huis. Droge producten zoals pasta, meel en rijst blijven zo lang mogelijk goed wanneer je ze bewaart in een luchtdichte voorraadpot of bewaardoos.

En dat is niet het enige voordeel, want met deze voorraadpotten creëer je een georganiseerde keukenkast. Tip: plak een sticker op de voorraadpot of bewaardoos, zodat je in één oogopslag kunt zien wat voor ingrediënt erin zit.

Voorraadpotten

4 van 12 artikelen gezien


Meal prepping

Heb je een grote maaltijd gekookt, maar heb je geen ruimte in de koelkast over voor een pan of bord met eten? Mepal biedt een breed assortiment aan voorraaddozen en bakjes waar je die heerlijke avondmaaltijd van gisteren in kunt bewaren.

De collectie beschikt daarnaast over saladeboxen met twee compartimenten voor je salade en crackers, vershoudbakjes voor fruit en groente en lunchpotten die jouw eten tot 10 uur warm of 16 uur koud houden; ideaal om mee te nemen.

Ben je nieuw in de wereld van meal prepping? Met deze food trend bespaar je niet alleen voedsel, maar eet je ook nog eens gezonder. Win-win!

Opbergen met Mepal

4 van 12 artikelen gezien


Lees meer