Christmas dessert
Eten & Drinken
03
NOV '22

Verleidelijke kerstdesserts

De laatste gang van het kerstdiner waar iedereen met smart op wacht: het kerstdessert. Laat je verleiden door ons bijzondere assortiment van heerlijk gebak en feestelijke taarten en ontdek de aanraders van onze chef patissier Mark Potma.

Geschreven door
LoreContent Creator Lifestyle

Haal kersthulp in huis

De ultieme kerstelf die zorgt dat je tijdens de drukte van de feestdagen geen handen tekort komt? Dat is ongetwijfeld de standmixer van KitchenAid. Deze praktische en stijlvolle blossom mixer met gehamerde koperen kom doet het zware werk, zodat jij je met de fijnere kneepjes van het vak kunt bezig houden.

Ontdek KitchenAid

4 van 8 artikelen gezien


Tips van Mark Potma

Ook chef patissier Mark Potma is er dit jaar weer om kersthulp te bieden. Wanneer je het kerstdessert liever niet zelf maakt, dan heeft Mark dé ultieme tip: kies voor een van de taarten of gebakjes van Patisserie de Bijenkorf. Qua presentatie mooi, je komt goed voor de dag en het scheelt jezelf een hoop werk. Iedereen een puntje en smullen maar, het liefst met de mensen van wie je houdt natuurlijk.

Fruitig en luchtig

Wist je dat je de perfecte taart bewust kiest, op basis van de rest van het menu? Een zwaar diner leent zich bijvoorbeeld perfect voor een luchtig dessert. Marks’ voorkeur gaat in dat geval uit naar nieuwe, verrassende smaken. Zijn advies? Meer fruit en noten, minder alcohol. Zo is er dit jaar de prachtige aardbei frambozentaart, de bombe bosbes en de punt passie: licht en fris, maar ook uiterst smaakvol.

Vol en romig

Een licht hoofdgerecht verdient een wat machtigere afsluiter. Dan raadt Mark de banaan roomtaart aan: de mousse met slagroom, gele room en banaan en de vulling van gekookte caramel is werkelijk overheerlijk. Wat echt niet mag ontbreken volgens Mark is het decor: enkele fraaie krullen van chocolade. Serveer je dit kunstwerkje een chic plateau, dan wordt het echt een lust voor het oog.

Vieren met champagne

Voor liefhebbers van champagne hebben we dit jaar een prachtige champagnetaart in ons assortiment. Een met de hand gemaakte bloem van witte chocolade en hier en daar een toefje bladgoud siert deze begeerlijke taart. De mousse is gemaakt met de nieuwe Piper Heidsieck campagne en een peren compote. Het interieur van de taart bevat ook een dun laagje witte chocolade met fijngemalen koekjes. Pure verwennerij en perfect voor een geslaagd kerstdessert.

Een droom van chocolade

Chocolade is eigenlijk altijd een goed idee: het is veelzijdig en bij de meeste mensen topfavoriet. Als het aan Mark ligt, kiest hij dit jaar voor de chocolade tulband: hemelse cake van chocolade afgewerkt met roze chocolade, pistache en cranberries. Een simpele combinatie die doet verlangen naar meer.

Een andere favoriet dit jaar is de buche van chocolade een stoofpeer. Veel feestelijker kan het niet worden: een verrukkelijke chocolademousse, gevuld met stoofperencompote, met een decor van chocolade met bronspoeder en glassage.

Puur genieten

Een genot om te zien, ambachtelijk gemaakt én heerlijk van smaak: de gebakjes en taarten van de Bijenkorf patisserie zijn de perfecte keuze voor een geslaagd kerstdessert. Kom langs in onze patisserie in de Bijenkorf Amsterdam en verwen je gasten én jezelf. Woon je ver weg? Ontdek dan hier het online assortiment.

4 van 12 artikelen gezien


Lees meer