Kerstrecepten
Eten & Drinken
03
NOV '21

Helemaal in je element: kerstrecepten

Dit jaar mogen we kerst weer groots vieren en pakken we extra uit in de keuken. Ben jij op zoek naar een origineel kerstrecept of houd je juist vast aan traditie? Waar je ook zin in hebt, met onze kwalitatieve pannen en de meest verse ingrediënten ben je helemaal in je element.

Geschreven door
IngridContent Creator

Grove pompoensoep

We beginnen ons kerstdiner met een vegetarisch voorgerecht: grove pompoensoep met ui, knoflook en gedroogde kruiden. De pompoen geeft de soep een aardse, winterse smaak, ideaal voor het feestseizoen. Wil je er ook wat geblancheerde venkel bij serveren of alvast iets opzetten voor het hoofdgerecht? Gebruik dan een pannenset van WMF om de ingrediënten tegelijkertijd te bereiden.

WMF pannen

4 van 12 artikelen gezien


Gebraden gevogelte met groenten

Vier je kerst met vrienden en familie, dan is er niets feestelijker dan een hele kalkoen te serveren. Voor een kleiner gezelschap is gebraden parelhoen ideaal: heerlijk van smaak en een stuk sneller te bereiden.

Na het aanbraden in boter, kun je ze nog een kwartiertje in de Le Creuset pan met gesloten deksel laten garen. Serveer de parelhoen met verschillende winterse groenten uit de oven.

Le Creuset

4 van 8 artikelen gezien


De traditionele gourmet

De traditionele gourmetavond: voor iedereen anders, maar favoriet bij alle generaties. Laat de kleinere gasten zelf de inhoud van hun pannetjes kiezen en betrek ze bij het bakken, waardoor ze langer aan tafel blijven zitten én meer plezier hebben in het eten.

Er zijn eindeloos veel opties wat de ingrediënten betreft, maar op onze ultieme gourmetplaat van Solis ligt in ieder geval: groene asperges, grote gamba's, coquilles en lamskoteletten.

Solis

Zeebaars met citroen en zeekraal

Zeebaars is de perfecte vis om tijdens het kerstdiner te serveren. Hij is toegankelijk qua smaak, makkelijk qua bereiding en staat ook nog eens prachtig op tafel. Vul de schoongemaakte zeebaars met plakjes citroen en verse tijm en besprenkel royaal met olijfolie, peper en zout. Je kunt hem even aanbakken in een pan van Demeyere en daarna een klein halfuurtje in de oven zetten.

Wat betreft de bijgerechten, kun je alle kanten op Denk aan pasta met spinazie en crème fraiche, geroerbakte zeekraal met knoflook en geroosterde aardappeltjes met rozemarijn.

Demeyere

4 van 12 artikelen gezien


Het perfecte plaatje

Een goed recept is het halve werk, maar de presentatie maakt het kerstdiner pas echt tot een succes. Kies voor een chique en toch stoere sijl met de donkerkleurige serviezen van merken zoals Asa.

Zwarte serviezen

4 van 8 artikelen gezien


Lees meer