Winkels & Openingstijden
Klantenservice
Christmas recipes
Eten & Drinken
03
NOV '22

Recepten en musthaves voor kerst

Kerst is het uitgelezen moment om je van je beste kant te laten zien in de keuken. Maar wat is leuk om te koken als hoofdgerecht? De traditionele gourmet, een dubbele vismaaltijd of liever een veganistisch feestje? Waar je ook zin in hebt, met deze kerstrecepten zet je een onovertroffen kerstdiner op tafel.

Geschreven door
LoreContent Creator Lifestyle

Luxueuze bouillabaisse

Vier je kerst met visliefhebbers? Maak ze dan gelukkig met traditionele Franse vissoep. Met minimale inspanning zet je een ware smaaksensatie op tafel. Terwijl de basissoep in een hoogwaardige braadpan van Le Creuset staat te sudderen, geniet jij met je gasten van het voorgerecht van oesters. Je favoriete vissoorten als zalm, kabeljauw, garnalen en mosselen maken de bouillabaisse compleet. Voor een extra luxueuze maaltijd kan je ook voor kokkels, krab en kreeft kiezen.

Tip: de basissoep van ui, venkel, prei, tomatenpuree en visbouillon kan je perfect een dag van tevoren maken.

Ontdek meer van Le Creuset

4 van 8 artikelen gezien


De traditionele gourmet

De traditionele gourmetavond: voor iedereen anders, maar favoriet bij alle generaties. Wij gaan voor een avondje grillen geïnspireerd op Franse raclette. Er zijn eindeloos veel opties wat de ingrediënten betreft, maar op onze tafelgrill van Solis liggen in ieder geval: groene asperges, champignons, speklapjes en lamskoteletten. Serveer met een salade, wat vleeswaren en een kaasplankje met druiven voor de ultieme Franse touch.

Tip: Laat de kleinere gasten zelf de inhoud van hun pannetjes kiezen en betrek ze bij het bakken, waardoor ze langer aan tafel blijven zitten én meer plezier hebben in het eten.

Grillen maar!

4 van 8 artikelen gezien


Vegan Wellington

De tijden veranderen: steeds meer mensen koken een veganistisch recept voor het kerstdiner. Smaakt net zo lekker, en is veel beter voor de planeet. Of je nu een doorgewinterde veganist bent of je voor het eerst aan een veganistisch diner waagt: met een vegan Wellington zet je een waar pronkstuk op tafel. Het krokante bladerdeeg in combinatie met de aardse vulling van kastanjechampignons, boerenkool en kikkererwten maakt het een winters en troostrijk gerecht, perfect voor het feestseizoen.

Combineer de Wellington met gebakken rijst in een pan van Our Place en een knapperige zoetzurige salade voor de ultieme smaakbeleving.

Met liefde bereid

4 van 8 artikelen gezien


Het perfecte plaatje

Een goed recept is het halve werk, maar de presentatie maakt het kerstdiner pas echt tot een succes. Kies voor een chique en toch stoere stijl voor gerechten als de traditionele gourmet en voor een landelijke stijl voor de vegan Wellington. En de bouillabaisse? Die serveer je uiteraard in de borden van Le Creuset.

Ontdek ons artikel over de ultieme kersttafel voor meer inspiratie.

Feestelijk geserveerd

4 van 12 artikelen gezien


Lees meer