Meal prepping voor beginners
Eten & Drinken
10
JAN '22

Meal prepping voor beginners

Wil je duurzamer en gezonder koken, maar heb je geen tijd om elke avond urenlang in de keuken te staan? Dan is meal prepping, het voorbereiden van maaltijden voor meerdere dagen, misschien wel iets voor jou. Je kookt dan in één keer voor bijvoorbeeld vijf dagen. Smaakt dat naar meer? Hier lees je stap voor stap hoe meal preppen in z'n werk gaat.

Geschreven door
IngridContent Creator Lifestyle

Stap 1 - Koken

Voordat je begint, is het handig om een meal prep weekmenu te maken. Zo weet je precies wat je per dag gaat eten en dus ook wat je moet koken. Het weekmenu zorgt ervoor dat je gevarieerder en gezonder eet, omdat je alle ingrediënten toch al in de koelkast of vriezer hebt liggen. Geen snelle, ongezonde maaltijden uit gemak meer dus.

Ga bijvoorbeeld voor gebakken rijst met groente en kip of voor een heerlijke Caesar salade. Liever een vega meal prep? Maak dan eens chili sin carne met linzen en tomaten. Je hoeft helemaal geen keukenprins(es) te zijn om deze gerechten te maken, met de juiste pannen en handige keukenaccessoires wordt het koken van een gezond gerecht een eitje.

Musthaves in de keuken

4 van 10 artikelen gezien


Stap 2 - Bewaren

Naast dat meal prepping gezonder is voor jou, is het ook gezonder voor de wereld. Door het efficiënter inkopen, bereiden en bewaren van eten gaan we namelijk voedselverspilling tegen. Voordat je een gerecht bewaart, moet het wel even afkoelen. Doe dit niet langer dan 1 uur, zo geef je bacteriën geen kans om te groeien.

Je kan maaltijden invriezen óf in de koelkast bewaren. Onthoud daarbij altijd de volgende vuistregel: 2 dagen in de koelkast, 2 maanden in de vriezer. Gebruik bij twijfel altijd je zintuigen om te beslissen of een maaltijd nog goed is. Onze bewaartip: investeer in meal prep bakjes die je goed kunt afsluiten, of kies voor vershoudzakken. Ook dan blijft je eten goed houdbaar.

Meal prep bakjes

4 van 10 artikelen gezien


Stap 3 - Aan tafel

Het leukste gedeelte van meal prepping: het (bijna) direct kunnen opeten van je gerecht. Haal je voorbereide maaltijd uit de koelkast of vriezer, warm hem op en je bent klaar. Met onze stijlvolle serviezen en leuke tafelaccessoires zorg je ook nog eens voor een mooie tafelsetting. Geniet ervan!

Lees meer