Upcycle / recycle
Lifestyle
02
MRT '21

Upcycle / recycle: alles over duurzame woonitems

Duurzaamheid is in de mode en dat geldt zeker ook voor het interieur. Steeds meer merken geven de voorkeur aan een duurzamer assortiment en dat doen ze op de meest verrassende manieren. Laat je dit seizoen inspireren door hun producten en verhalen van Nederlandse bodem.

Geschreven door
IngridContent creator lifestyle

Recyclen of upcyclen?

Recyclen is het opnieuw gebruiken van materialen en grondstoffen zoals glas, plastic en papier. Bij dit proces kan er een nieuw product ontstaan van minder waarde (downcycling) of juist van meer waarde (upcycling) dan het oorspronkelijke product. Mooie voorbeelden van de upcycling interieurtrend zijn de kandelaren gemaakt van restijzer van K'willeminhuis en de drinkglazen van gebruikte wijnflessen van Rebottled. Schenk die vooral vol met de smaakvolle Brisa Tempranillo, geleverd in een milieuvriendelijke fles van 100% gerecyclede PET.

Woonaccessoires van Nederlandse bodem

Duurzaam koken

Bij duurzaam koken, denken we meestal aan de ingrediënten. En hoe belangrijk het ook is om na te denken over de toekomst van ons eten, hebben we op het gebied van koken ook nog veel te winnen.

Een paar tips om energie (en geld) te besparen in de keuken:

  • Kook niet op gas, maar op elektriciteit. Bij voorkeur op een inductiekookplaat, deze gebruikt namelijk 20% minder energie dan een keramische of halogeenkookplaat.
  • Houd de deksel zoveel mogelijk op de pan. Zo gebruik je tijdens het koken veel minder energie afkomstig van je warmtebron.
  • Investeer in een goede pan. Zo gaan de braadpannen van Combekk levenslang mee en zijn ze volledig gemaakt van gerecycled gietijzer.

Verduurzaam je keuken

Duurzame verzorging

Het upcyclen en recyclen van woonitems zorgt ervoor dat er veel minder producten worden weggegooid en grondstoffen verspild. Het is natuurlijk ontzettend goed voor het milieu, maar je kunt nog veel meer doen op het gebied van duurzaamheid. Koop bijvoorbeeld lokaal geproduceerde producten of kies voor merken die duurzaamheid belangrijk vinden. Zo bevatten de dekbedovertrekken van Covers & Co enkel biologisch katoen en zijn de natuurlijke verzorgingsproducten van Aesop niet op dieren getest.

Kies milieubewust

4 van 12 artikelen gezien


Lees meer