Winkels & Openingstijden
Klantenservice
Wijn bewaren
Eten & Drinken
26
MRT '20

Wijn bewaren

Een goed glas wijn is puur genieten, zeker als de fles perfect op dronk is. Hier lees je alles over wijn bewaren en ontdek je de feiten en fabels over de positie, temperatuur én timing van de lekkerste wijn.

Geschreven door
IngridContent creator lifestyle

Wijn liggend bewaren

Wijn hoor je liggend te bewaren. Feit. En daar is een hele goede reden voor. De wijn moet namelijk in contact blijven met de kurk, zodat deze niet uitdroogt en krimpt. Heb je een koele, donkere plek in huis waar een wijnrek kan staan? Perfect!

Nog beter is het bewaren van wijn in een wijnkoelkast. Door een constante temperatuur in verschillende zones blijft de wijn bewaard onder optimale omstandigheden. Eenmaal open kun je - afhankelijk van de soort wijn - verschillende accessoires van Coravin gebruiken om de wijn te bewaren.

De tijd zal het leren

Hoe ouder de wijn, hoe beter de smaak. Fabel. Er is een groot verschil tussen zogeheten 'bewaarwijnen' die zich in de loop der tijd ontwikkelen en consumptiewijnen die binnen één à twee jaar na bottelen gedronken moeten worden. Bij beide soorten wijn geldt wel dat licht de kwaliteit aantast. Vermijd dus zonnige plekken in huis.

Rode wijnen

4 van 12 artikelen gezien


Wijn koel bewaren

Witte wijn bewaar je in de koelkast. Fabel. Bij een te lage temperatuur gaat de smaak van witte wijn verloren. Daarom kun je deze wijn - bij het gebrek aan een wijnkoelkast - het beste bewaren op een donkere, koele plek óf tijdig uit de koelkast halen. Het is echter een feit dat we rode wijn vaak te warm drinken. Rode wijn smaakt het beste rond 15-18 graden en mag in de zomer dus zeker in een wijnkoeler op tafel staan.

Witte wijnen

4 van 12 artikelen gezien


Champagne bewaren

De meeste champagnes zijn al op dronk op het moment van aankoop, maar áls je ze wilt bewaren doe je dat het beste op een donkere, koele plek met een luchtvochtigheid van 80%. Champagne drink je nooit met ijs. Fabel. Er zijn namelijk een paar exclusieve champagnes ontwikkeld die juist lekkerder smaken met ijs, beschikbaar tijdens de zomermaanden.

Champagne

4 van 12 artikelen gezien


Lees meer