Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Wijn-spijs gids: welke wijn bij welk gerecht?

Bij een speciaal diner mag een mooi glas wijn gedronken worden. Ontdek onze favoriete wijn-spijs combinaties en laat je innerlijke wijnkenner naar boven komen.

Wijn bij visgerechten

Over het algemeen leren we: witte wijn bij vis, rode wijn bij vlees. Prima vuistregel, maar er zijn zoveel verschillende wijnen te vinden dat je eigenlijk altijd wel een passende combinatie kunt maken. Ook als je graag de regels overtreedt.

Welke wijn bij zalm?

Staat er zalm of makreel op het menu en drink je daar graag een glas rood bij? Dan is een lichte rode wijn met weinig tannines zoals deze Merlot van The Fishwives Club een smaakvolle match. Ook Pinot Noir, Gamay of Grenache zijn goede opties bij vette of gerookte vissoorten. Witvis zoals kabeljauw en pangasius vraagt echter wel om witte wijn en combineer je het beste met Sauvignon Blanc, Pinot Grigio of Chardonnay.

Welke wijn bij tonijn?

Tonijn is een zogeten ‘vlezige vis’. Om deze reden smaakt deze het lekkerst wanneer het gedronken wordt met een lichte wijn. Denk hierbij aan witte wijn of een rosé. Deze zelfde wijnsoorten combineren tevens goed met zeebaars. Doordat deze vissoort een milde smaak heeft, komt deze beter tot zijn recht in combinatie met een helderwitte wijn.