Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Woonstijl Scandinavisch

Geschreven door

Ingrid, Content creator lifestyle

Het is een van de meest bekende en geliefde woonstijlen van het moment, maar wat houdt Scandinavisch wonen nou precies in? En misschien nog wel belangrijker: hoe krijg je zelf zo'n prachtig interieur? Wij zetten onze tips voor een Scandinavische (levens)stijl voor je op een rij.

Een Scandinavische badkamer

De eerste stap van een Scandinavisch interieur is het toevoegen van warmte. De Denen doen dat bijvoorbeeld door te zorgen voor hygge in de badkamer. Hygge staat voor een gezellige en knusse sfeer, die je gemakkelijk bereikt met zachte badlakens in beigetinten en bijpassende accessoires zoals zeepdispensers en kaarsen.

Een Scandinavische slaapkamer

Een goede nachtrust zorgt voor uitgeruste dagen en een betere mentale gezondheid. Het is geen geheim dat Scandinaviërs tot de gelukkigste mensen ter wereld behoren en daar moet hun ontspannen levensstijl wel aan bijdragen. Kortere werkdagen betekent meer tijd voor jezelf én voor elkaar. Kies in de slaapkamer voor lichte kleuren, weinig accessoires en een heerlijk zacht bed om eindeloos in weg te dromen.

Een Scandinavische woonkamer

In een Scandinavisch interieur draait het vooral om minimalisme. Kies daarom voor functionele meubels, zoals een comfortabele fauteuil. Je moet je namelijk wel kunnen terugtrekken met een grote kop koffie of thee en eventueel een lekker chocolaatje of gebakje. De Zweden noemen dit moment fika en nemen het zeer serieus, dus waarom zouden wij dat niet doen?

Wooninspiratie

Ontdek ook wooninspiratie en interieuradvies voor de andere ruimtes in jouw huis Bekijk meer