Klantenservice

Hoe was ik een donsjas?

Het wassen van een donsjas gaat nogal eens fout, het is daarom belangrijk om je goed in te lezen voor je de jas zomaar wast. Bekijk altijd eerst het waslabel dat aan de jas zit, de instructies kunnen per merk of jas verschillen. Niet alle donsjassen mogen in de wasmachine of naar de stomerij.

Donsjas naar de stomerij
Je kan de donsjas natuurlijk naar de stomerij brengen, let daarbij wel op wat er in het waslabel staat. De meeste jassen mogen niet chemisch gereinigd worden, geef dit dan duidelijk aan bij de stomerij. 

Donsjas in de wasmachine
Als de jas wel in de wasmachine mag, zorg dan dat alle ritsen dicht zijn en was de jas op een wasprogramma voor wol of dons op maximaal 30 graden. Doe geen andere kledingstukken in de machine maar voeg wel 2 schone tennisballen of speciale dons-droogballen toe in de trommel. Dit is om te voorkomen dat het dons gaat ophopen. 

Wasmiddel voor donsjassen
Gebruik geen normaal wasmiddel of wasverzwachter bij het wassen van een donsjas. Normaal wasmiddel breekt het natuurlijke vet van het dons af, wat ten koste gaat van de kwaliteit van de jas. Je kan het beste een speciaal donswasmiddel gebruiken. 

De donsjas drogen
Na het wassen haal je de jas direct uit de wasmachine en doe je de jas binnenstebuiten in de droger. Doe hier weer twee schone tennisballen of speciale dons-droogballen bij zodat het dons wordt opgeschud tijdens het drogen. Droog de jas op de laagste temperatuur. Voel na het droogprogramma goed of de jas echt droog voelt. Als dat niet zo is dan zullen de natte veertjes alsnog aan elkaar gaan plakken, dit krijg je daarna bijna niet meer los. Voor de zekerheid kan je daarom het beste nogmaals een droogprogramma draaien op de laagste temperatuur met tennisballen in de trommel. 
warning