Een vijzel wordt al tijden gebruikt om kruiden en specerijen fijn te malen. Vijzels zijn veelal gemaakt van steen, hout of graniet. Naast kruiden-en specerijen, kun je vijzels ook gebruiken voor het maken van kruidenpasta’s als pesto. Hier vind je jouw favoriete exemplaar - groot of klein.
Vijzel met stamper van graniet 13 cm
Green vijzel 8 cm
Vijzel met stamper van graniet 10 cm
Bruce vijzel met stamper van marmer 8 cm
Spicy vijzel 10 cm
X-plosion vijzel met stamper
Vijzel met stamper
Vijzel van graniet 11,5 cm
Dorchester vijzel met stamper 12 cm
Vijzel met stamper 12 cm
Vijzel met stamper van olijfhout 12 cm
White Basics vijzel 12 cm
Vijzel met stamper van olijfhout 14 cm
Petra Mortar vijzel 14 x 12 cm
Vijzel en stamper van graniet
Vijzel met stamper 12 cm
Vijzel en stamper 14 cm
Worcester vijzel met stamper 14 cm
Vijzel met stamper van bamboe hout 12 cm
Crunchy vijzel van graniet 17 cm
Een vijzel wordt al tijden gebruikt om kruiden en specerijen fijn te malen. Vijzels zijn veelal gemaakt van steen, hout of graniet. Naast kruiden-en specerijen, kun je vijzels ook gebruiken voor het maken van kruidenpasta’s als pesto. Hier vind je jouw favoriete exemplaar - groot of klein.
Gerechten zoals curry en pasta pesto smaken het allerlekkerst met een zelfbereide kruidenpasta. Hiervoor gebruik je natuurlijk een vijzel. Het is wellicht even wat meer werk dan koken met een kruidenpasta die je in de winkel koopt, maar het resultaat mag er wezen! De Bijenkorf biedt vijzels in verschillende groottes en materialen, zodat er altijd een exemplaar naar jouw wens bij zit.
Het assortiment vijzels van Imperial Kitchen bestaat uit een selectie robuuste granieten vijzels. Imperal Kitchen biedt diverse formaten en modellen vijzels. Bij granieten vijzels adviseren wij om de vijzel alleen af te wassen met (warm) water, door het ietwat poreuze granieten oppervlak kan de geur en smaak van het afwasmiddel namelijk in het materiaal trekken.
De houten vijzels van Bowls and Dishes hebben een bijzondere achtergrond en ontwerp. Deze vijzels zijn namelijk vervaardigd van olijfbomen die te oud zijn geworden om nog olijven te kunnen produceren. Olijfhout is één van de hardste houdsoorten die er zijn en dit type hout heeft een karakteristieke tekening. Deze komt erg mooi tot zijn recht in het design van de vijzel. Bij een houten vijzel adviseren wij om voornamelijk zachte ingrediënten te gebruiken aangezien het houten oppervlak iets poreuzer is dan andere materialen.
Eenmaal zo’n prachtige en handige vijzel in huis gehaald? Dan kan het koken beginnen! Vergeet echter niet om jouw vijzel goed te onderhouden: zo haal je het maximale uit de levensduur. Bij houten vijzels adviseren wij je om de vijzel eens in de zoveel tijd met wat arachideolie in te smeren. Zo voorkom je dat het hout uitdroogt. Hetzelfde geldt voor vijzels van gietijzer, om roesten te voorkomen. Bij elke vijzel is het opletten met het gebruik van afwasmiddel: je kunt dit gebruiken maar spoel jouw vijzel na het gebruiken van afwasmiddel grondig na om te voorkomen dat dit in het materiaal trekt.