Een koksmes is onmisbaar in de professionele keuken. Maar ook als hobby kok kan je er veel plezier van hebben. Het mes is namelijk ideaal om in hoog tempo grote hoeveelheden voedsel te snijden. Of je nou vlees wilt trancheren, groente wilt snijden of kruiden wilt fijnhakken: met een koksmes kan het allemaal!
Olive koksmes 35,5 cm
Koksmes 23 cm Integra
Intense koksmes 20,5 cm
Touch messenset 2-delig
Koksmes 34 cm
FOUR STAR koksmes 18 cm
Chefs Edition koksmes 32 cm
Grand Class koksmes 29 cm
Koksmes 31,5 cm
Koksmes 27 cm
Koksmes 32 cm
Classic Line koksmes 34 cm
Spitzenklasse Plus koksmes 20 cm
G-2 Koksmes 20 cm
Katai koksmes 20,5 cm
Koksmes 26 cm
By Schiffmacher koksmes 32 cm
Koksmes 15 cm Integra
Twinny kinder koksmes 10 cm
Grand Gourmet chinees koksmes 18,5 cm
Koksmes 20 cm
Norden koksmes 24,5 cm
GF-33 Koksmes Profi 21cm
Chef's Edition koksmes 33,5 cm
FIVE STAR koksmes 20 cm
GN-002 Oriëntaals koksmes met kuiltjes 20 cm
Koksmes 33 cm
Artisan koksmes 32 cm
Koksmes 20 cm
Four Star messenset 19,5 cm 3 delig
Kineo koksmes 36,5 cm
Spitzenklasse Plus koksmes 15 cm
Koksmes 27 cm
Kineo Chinees koksmes 31 cm
Spitzenklasse Plus Chinees koksmes 19 cm
ZWILLING® Pro koksmes 23 cm
Koksmes 5000MCD Gyutoh 24 cm
Spitzenklasse Plus messenset 2-delig
Kineo koksmes 31 cm
Profile koksmes 34 cm
Spitzenklasse Plus Chinees koksmes 16 cm
TASTY+ koksmes 33 cm
PROFESSIONAL S Koksmes 16 cm
FOUR STAR koksmes 14 cm
Sense koksmes 31 cm
Grand Gourmet koksmes 15 cm
Grand Class koksmes 20 cm
Norr koksmes 31 cm
Een koksmes is onmisbaar in de professionele keuken. Maar ook als hobby kok kan je er veel plezier van hebben. Het mes is namelijk ideaal om in hoog tempo grote hoeveelheden voedsel te snijden. Of je nou vlees wilt trancheren, groente wilt snijden of kruiden wilt fijnhakken: met een koksmes kan het allemaal!
Het koksmes mag niet ontbreken in de keukenuitrusting van de gepassioneerde thuiskok. Wanneer je graag en vaak met verse ingrediënten kookt, zijn deze meestal nog niet voorgesneden. Met het koksmes hak en snijd je je er in een rap tempo doorheen. Het koksmes gebruik je overigens puur en alleen om rauwe ingrediënten te snijden: dus enkel vlees, vis en groenten en kruiden die nog niet zijn gebakken. Wellicht vergt het werken met een koksmes in het begin enige oefening (let op de vingers!) maar als je het eenmaal onder de knie hebt zal je niet anders meer willen.
De Bijenkorf biedt een divers assortiment koksmessen van verschillende topmerken. Het assortiment Zwilling koksmessen bevat een zeer ruime keuze aan koksmessen in verschillende soorten en maten. Van Japanse stijl koksmessen tot aan Chinese koksmessen en van complete messensets tot aan exclusieve messen die zijn ontwikkeld in samenwerking met het Le Cordon Bleu opleidingsinstituut voor topchefs. Neem ook eens een kijkje bij onze WMF koksmessen: hier vind je messen die gemaakt zijn die gemaakt met de “Deutsche gründlichkeit”, oftewel messen van topkwaliteit. Maak jouw keuze uit onder andere de selectie (Chinese) koksmessen in diverse formaten of ga voor een compleet messenset.
Je haalt het meeste uit je koksmes als je ‘m met de juiste zorg en aandacht behandelt. Wanneer je jouw koksmes hebt gebruikt, kun je deze het beste direct afwassen. Was het koksmes met een lauw sopje. Stop het mes bij voorkeur niet in de vaatwasser, want dan blijft deze te lang vochtig. Wanneer je een schuursponsje gebruikt, zorg dan dat je het mes afwast met de zachte kant. Anders kunnen er krassen op het mes komen. Droog het mes vervolgens goed af alvorens je deze opbergt. Berg het mes veilig op: in een messenhoes, messenblok of aan een magneetstrip. Zorg er ten slotte voor dat je een messenslijper in huis hebt om het mes te alle tijde goed tot zijn recht te laten komen.