Santokumessen

Met een Santokumes, afkomstig uit de Japanse keuken, kan je meerdere snijtechnieken hanteren. In vergelijking met een Frans koksmes heeft een santokumes een rechtere snede. Met een santokumes wordt dan ook een oosterse snijtechniek gebruikt, waarbij er recht naar beneden wordt gesneden.

29 artikelen
  • Messenset
  • Koksmessen
  • Broodmessen
  • Steakmessen
  • Kaasmessen
  • Schilmessen
  • Universele messen
  • Fileermessen
  • Vleesmessen
  • Santokumessen
  • Groentemessen
  • Overige messen
  • Oestermessen
  • Pizzamessen
  • Officemessen
Filter & sorteer
29 artikelen
29 van 29 gezien

Met een Santokumes, afkomstig uit de Japanse keuken, kan je meerdere snijtechnieken hanteren. In vergelijking met een Frans koksmes heeft een santokumes een rechtere snede. Met een santokumes wordt dan ook een oosterse snijtechniek gebruikt, waarbij er recht naar beneden wordt gesneden.

Santokumessen bij de Bijenkorf

Het Santokumes is een multifunctioneel mes uit de Japanse keuken. Santoku betekent 3 deugden in het Japans en de naam staat voor de 3 functies waar het mes over beschikt: snijden, blokjes maken en fijnhakken. Het Santokumes, ook wel oriëntaals mes genoemd, heeft dan ook het karakteristieke afgeronde snijvlak aan de voorkant zoals je ziet bij groentemessen. Dit vergemakkelijkt het maken van de hakkende-snijdende beweging. Met een Santokumes wordt dan ook de Oosterse snijtechniek gehanteerd, waarbij er recht naar beneden wordt gesneden.

Oriëntaalse messen van Global

De Santokumessen van Global zijn uitgevoerd met een DEBA slijping. Dit houdt in dat het snijvlak aan één kant is geslepen met een kleinere hoek, voor nog meer scherpte en precisie. Ook zijn deze keukenmessen verrijkt met kuiltjes in het lemmet. Hierdoor ontstaat er lucht tussen het ingrediënt en het lemmet, waardoor de ingrediënten minder snel aan het lemmet blijven kleven.