Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Louis Vuitton heropent winkel in de Bijenkorf Amsterdam

1 September 2016

Reeds gevestigd in Amsterdam sinds 2002, viert Louis Vuitton haar vernieuwde winkel in de Bijenkorf Amsterdam.

“We zijn verheugd de opening van deze volledig nieuwe winkel in de Bijenkorf aan te kondigen,” zegt Alessandro Valenti, voorzitter van Louis Vuitton Noord-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. “De zes jaar dat we nu in de Bijenkorf gevestigd zijn, zijn zeer succesvol geweest en deze gerenoveerde winkel zal bijdragen aan onze vastberadenheid om een werkelijk uitzonderlijke ervaring aan zowel onze lokale als internationale clientèle te bieden. We zijn tevens zeer enthousiast dat we op hetzelfde moment ons nieuwe parfum zullen presenteren.”

Voor deze zeer speciale gelegenheid zullen alle etalages van de Bijenkorf Amsterdam van 1 september tot 6 oktober omgevormd worden tot het Louis Vuitton FW16 Dames Fashion Show decor, met spiegelende zuilen, om de lancering van het Louis Vuitton Parfum zowel te presenten als te vieren. Binnen Nederland zal het parfum uitsluitend verkocht worden in de Louis Vuitton winkel in de Bijenkorf Amsterdam.

Reisbestemming

De Louis Vuitton winkel is geheel opnieuw ontworpen, waarbij edele materialen als natuursteen en hout gebruikt zijn. Hierdoor krijgen klanten een unieke en persoonlijke winkelervaring. De renovatie van de nieuwe winkel bood de mogelijkheid tot meer intieme ruimtes. De damescollectie zal worden tentoongesteld, evenals lederwaren, klein lederwaren en accessoires, nieuwe modetassen en iconen zoals de City Steamer of Petite Malle, ontworpen door Creatief Directeur van de damescollecties Nicolas Ghesquière.

Een ander gedeelte dat zich toelegt op zowel het mannenuniversum en reissectie, zal de lederwaren en accessoires voor heren omvatten, tezamen met de moderne reisartikelen van het modehuis zoals de iconische Keepall, Pegase en Steamer tassen. Stuk voor stuk producten die de essentie van het merk vormen sinds het modehuis meer dan 160 jaar geleden werd opgericht.

Een zeldzame, antieke Louis Vuitton koffer - een hoedenkoffer van Damier Canvas die vervaardigd is in Frankrijk in 1908 - zal permanent deel uitmaken van het gerenoveerde winkelgedeelte voor reizigers.

Hot Stamping, een service die onderdeel uitmaakt van het erfgoed van het modehuis, zal worden aangeboden voor klein lederwaren, bagagelabels en lederen delen van de stadstassen en reistassen. De klant kan tot drie initialen selecteren en kiezen uit een uitgebreid palet aan kleuren.

Parfum Louis Vuitton

Vanaf 1 september focust het midden en hoogtepunt van de winkel zich op het nieuwe Louis Vuitton universum: Les Parfums Louis Vuitton gecreëerd door onze meester parfumeur Jacques Cavallier Belletrud. Hij beeldde zich zeven olfactorische reizen in. Zeven creaties om de blote huid te zalven, om op avontuur te gaan om onszelf te ontdekken. Zeven scenario’s bieden gaandeweg inspiratie. Zeven intens vrouwelijke eau de parfums. Onze klant zal in staat zijn deze reis van emoties te ondergaan in een speciaal gedeelte van de winkel, toegewijd aan deze nieuwe expertise.

De nieuwe Louis Vuitton winkel zal vanaf 15 augustus 2016 geopend zijn voor het publiek.