Zelf kruidnootjes bakken is heel gemakkelijk en leuk om samen met de kinderen te doen. Daarnaast is het natuurlijk superlekker. Onze chef patissier Mark Potma laat in dit filmpje zien hoe je het doet.
Bak mee met chef patissier Mark Potma en Sinterklaas
Ingrediënten
Dit heb je nodig voor ongeveer 350 gram kruidnootjes:
• 80 gr roomboter*
• 100 gr bruine basterdsuiker
• 2 eetlepels speculaaskruiden (kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gember, koriander en foelie)
• 200 gr zelfrijzend bakmeel
• 1,5 eetlepel melk*
• 1 eetlepel keukenstroop
• Snuf peper
• Snuf zout
*vervang voor vegan kruidnootjes de roomboter door margarine en de melk door sojamelk
Bak de kruidnootjes ca. 16 minuten in de oven op 170°C. Draai de bakplaat halverwege de baktijd om zodat ze overal even bruin worden.
Tips
Voor de lekkerste brosse kruidnootjes kan je het deeg een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren tot gebruik.
Wel even laten afkoelen voordat je ze allemaal opeet!
Wil je meer masterclasses volgen? Word dan ook Privilege Member van de Bijenkorf. Meld je hier aan.
Meer zien van chef patissier Mark Potma? Lees dan de blog over kerstdesserts waarin Mark alles vertelt over zijn favoriete smaken, tips voor bakken met de kids en natuurlijk welk dessert er op zijn eigen kerstmenu staat.