Meer voor members Zelf kruidnoten bakken

Samen met onze chef patissier Mark Potma

Zelf aan de slag

Zelf kruidnootjes bakken is heel gemakkelijk en leuk om samen met de kinderen te doen. Daarnaast is het natuurlijk superlekker. Onze chef patissier Mark Potma laat in dit filmpje zien hoe je het doet.

Stap voor stap Kruidnoten

Bak mee met chef patissier Mark Potma en Sinterklaas

Het recept

Ingrediënten

Dit heb je nodig voor ongeveer 350 gram kruidnootjes:

• 80 gr roomboter*

• 100 gr bruine basterdsuiker

• 2 eetlepels speculaaskruiden (kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gember, koriander en foelie)

• 200 gr zelfrijzend bakmeel

• 1,5 eetlepel melk*

• 1 eetlepel keukenstroop

• Snuf peper

• Snuf zout

*vervang voor vegan kruidnootjes de roomboter door margarine en de melk door sojamelk

Bak de kruidnootjes ca. 16 minuten in de oven op 170°C. Draai de bakplaat halverwege de baktijd om zodat ze overal even bruin worden.

Tips

Voor de lekkerste brosse kruidnootjes kan je het deeg een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren tot gebruik.

Wel even laten afkoelen voordat je ze allemaal opeet!

Word privilege member

Wil je meer masterclasses volgen? Word dan ook Privilege Member van de Bijenkorf. Meld je hier aan.

Kerstdesserts

Meer zien van chef patissier Mark Potma? Lees dan de blog over kerstdesserts waarin Mark alles vertelt over zijn favoriete smaken, tips voor bakken met de kids en natuurlijk welk dessert er op zijn eigen kerstmenu staat.