Winkels & Openingstijden
Klantenservice

De Bijenkorf Utrecht opent haar nieuwe tweede etage

29 September 2016

De Bijenkorf Utrecht opent haar nieuwe tweede etage

De Bijenkorf Utrecht opent haar nieuwe tweede etage

De Bijenkorf in Utrecht heeft haar geheel nieuwe tweede etage in gebruik genomen op 29 september. Op de nieuwe etage bevindt zich een groot restaurant 'the Kitchen’, een Wijn Boutique, de afdelingen koken/tafelen, active wear en kindermode en de click & collect balie. De opening wordt gevierd met vele evenementen in het weekend van 8 en 9 oktober.

De opening is de eerste fase van een grootscheepse verbouwing die medio 2018 wordt afgerond en waarmee de Bijenkorf haar winkeloppervlakte vergroot van 9000 naar 15.000 m2. Hierdoor kan er een groter assortiment van merken en categorieën worden aangeboden.

In de nacht van 28 op 29 september is er met 150 man gewerkt om de kelderverdieping leeg te maken en de tweede verdieping in te ruimen. In de kelder zal een wereld voor mannen gecreëerd worden die medio februari gereed is. Daarna worden de parterre en de eerste etage nog verbouwd.

Nieuw is dat de centrale klantenservice, voorheen gevestigd in de kelder, is verdwenen. Voor omruilen of vragen over aangekochte producten, kunnen klanten bij de medewerkers van de betreffende afdeling terecht, want daar is de kennis van het product het grootst.

The Kitchen is nieuw voor de Bijenkorf in Utrecht. Het concept van vers bereid front end cooking is naar voorbeeld van the Kitchen in Amsterdam, Den Haag en Eindhoven waar deze al succesvol draaien. Het ontwerp is wel geheel eigen voor Utrecht. Het restaurant heeft 320 zitplaatsen en een schitterend uitzicht over de stad. Er kan genoten worden van een kopje espresso van de barista tot aan maaltijden uit de wereldkeuken.

Het aanbod is meer dan 60% duurzaam en er zijn ook typische Utrechtse specialiteiten verkrijgbaar zoals de Jan Hagel macchiato en het Dom taartje of broodje Oude Gracht Kaas. The Kitchen is van alle gemakken voorzien met oplaadpunten voor de mobiele apparaten, gratis WiFi en een speelhoek voor kinderen. Op de eerste etage is restaurant La Ruche nu gesloten en wordt de schoenenafdeling voor dames uitgebreid.

De Wijn Boutique wordt uitgerust met een virtuele sommelier via iPad. Zo ontvangt de klant een passend wijnadvies van de speciaal opgeleide medewerker. Ook zijn er glazen, wijnaccessoires en boeken in de Boutique te vinden.

In de Bijenkorf Utrecht zal veel aandacht zijn voor beleving op de winkelvloer. Bijvoorbeeld met demonstraties in the Kitchen. Ook tijdens het openingsweekend op 8 en 9 oktober kan de klant genieten van proeverijen, komen er kookboekauteurs signeren, is er luchtacrobatiek in de vide, een art workshop voor ouder en kind en kun je een jeans of lederwaren laten personaliseren.

Kijk voor alle events op deBijenkorf.nl/evenementen