Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Persagenda augustus

3 August 2016

Activiteiten in de Bijenkorf - Editie augustus 2016

In deze persagenda vindt u een selectie van de activiteiten die de komende maand in onze filialen plaatsvinden.

Overige activiteiten kunt u vinden op deBijenkorf.nl/evenementen. Neem voor meer informatie contact op met de afdeling PR, telefoon: 020 808 9333 of e-mail: [email protected]. Voor alle activiteiten geldt dat u van harte welkom bent. Graag horen we van tevoren of u komt.

Sterren Sandwich

Wederom is er een Sterren Sandwich geïntroduceerd in de restaurants van de Bijenkorf. De Sterren Sandwich is van de hand van Sterrenkoks. De sandwich wisselt ieder kwartaal en de invloeden van het seizoen zijn hierin te proeven.

Op 1 augustus is de Sterren Sandwich van Michelin Chef-Kok Stefan Sprang geïntroduceerd. Zijn Earth & Sea broodje is een perfecte balans tussen de zee en aardse smaken. Stefan heeft gekozen voor een Sterren Sandwich op basis van biologisch speltbrood met Noordzeekrab en Japanse Mayonaise, venkel met limoen en dille, naturel chips, rode uit met cajunkruiden en zonnebloempitten.

Stefan Sprang is samen met Robert Veuger sinds 2007 eigenaar van restaurant Aan de Poel te Amstelveen. Stefan staat bekend om zijn innovatieve technieken en combinaties met een Franse basis. Daarmee behaalde zijn restaurant twee Michelin-sterren.

Stefan zijn Sterren Sandwich volgt na de sandwiches van de chefs Peter Gast, Erik van Loo, Joop Braakhekke, Michel van der Kroft, Rogér Rassi en tot slot Joris Bijdendijk.

Vanaf 1 augustus in alle restaurants van de Bijenkorf

Back to School

Het is weer augustus en september staat alweer bijna voor de deur, daarmee beginnen binnenkort ook de scholen. Met ons thema “Play! Work hard, play hard”, leggen we de nadruk op sportinvloeden en nieuwe merken. In de Bijenkorf vindt men nieuwe schooltassen, agenda’s en outfits om de Back to School look helemaal compleet te maken.

Expositie Nederlands Danstheater in The Kitchen Den Haag

Van 22 augustus tot en met 4 september zal exclusief in de nieuwe Kitchen van de Bijenkorf in Den Haag een foto-expositie te zien zijn van het Nederlands Dans Theater die uitsluitend bestaat uit nieuw beeld van het aankomend seizoen 2016-2017. Rahi Rezvani fotografeerde alle beelden in samenwerking met huischoreografen duo Sol León en Paul Lightfoot.

De Bijenkorf Den Haag, 2e etage

Maandag 22 augustus t/m zondag 4 september

Nieuwe shop in shops geopend in de Bijenkorf Amsterdam

Het eerste deel van de vernieuwde parterre in de Bijenkorf Amsterdam is geopend met shop in shops van Céline, Gucci, Prada, Tiffany & Co. en Dior. Ook is het eerste deel van de fors vergrote accessoire-afdeling geopend. Bij de verbouwing is gekozen voor een open en lichte opzet met wit marmer en details van brons staal. De ingang aan de Damzijde is vernieuwd en de roltrappen vanuit de vernieuwde accessoire-afdeling zijn een kwart gedraaid.

Het accessoire-aanbod omvat meer dan 5000 lederwaren in verschillende prijssegmenten van onder andere Fred de la Bretoniere, DKNY, Furla, Chloé, Balenciaga, Tom Ford, Anya Hindmarch, Stella McCartney, Loewe, Burberry en Givenchy.

In augustus zullen op de parterre nog meer nieuwe shop in shops geopend worden: Hermès, Louis Vuitton, Salvatore Ferregamo en Bottega Veneta. Later in het jaar volgen ook nog Longchamp en Cartier.

Why Not! Een ode aan de individualiteit

Van 29 augustus tot en met 11 september organiseren de Hogeschool van de Kunsten Utrecht en de Bijenkorf Utrecht voor de zevende keer een expositie met werk van HKU-studenten.

In de expositie Why not! tonen derdejaars Fashion Design en Fashion Communication met trots hun werk op verschillende plekken in de Bijenkorf Utrecht. De expositie Why not! geeft een nieuwe kijk op gender en individualiteit. Het centrale thema is het doorbreken van grenzen en het verder kijken dan stereotyperingen. Zes studenten zullen hier hun werk tentoonstellen.

De Bijenkorf Utrecht

29 augustus t/m 11 september

Voor een compleet overzicht van alle evenementen bekijk deBijenkorf.nl/evenementen.