Persagenda oktober 2016

3 October 2016

Activiteiten in de Bijenkorf - Editie oktober 2016

In deze persagenda vindt u een selectie van de activiteiten die de komende maand in onze filialen plaatsvinden.

Overige activiteiten kunt u vinden op deBijenkorf.nl/evenementen. Neem voor meer informatie contact op met de afdeling PR, telefoon: 020 808 9333 of e-mail: [email protected]. Voor alle activiteiten geldt dat u van harte welkom bent. Graag horen we van tevoren of u komt.

Opening tweede etage Utrecht

Op 29 september is de nieuwe tweede etage van de Bijenkorf in Utrecht geopend. De etage bestaat uit een nieuw restaurant ‘the Kitchen’ en de afdelingen koken, wonen, active wear, damesschoenen, kindermode en een Wijn Boutique. Deze nieuwe tweede etage geeft een indruk hoe het filiaal in Utrecht er over twee jaar als geheel eruit moet komen te zien.

Er zullen diverse evenementen plaatsvinden im het weekend van 8 en 9 oktober om de opening te vieren. Zo kunnen bezoekers in een feestelijke sfeer genieten van muziek onder genot van hapjes en drankjes. Tevens wordt er stylingadvies en productdemonstraties gegeven, kun je denim laten personaliseren. Kookboeken laten signeren en nog veel meer.

Bekijk welke evenementen er in het weekend van 8 en 9 oktober in het filiaal Utrecht plaatsvinden.

Woonweekend

Het woonseizoen wordt geopend in onze filialen met diverse evenementen in het weekend van 8 en 9 oktober. Het weekend staat in het teken van wonen, zo zijn er onder meer workshops en demonstraties in onze filialen. Voor een aantal evenementen dient u zicht van tevoren aan te melden.

Lees meer over de evenementen tijdens het woonweekend.

Kinderboekenweek

Van 5 t/m 16 oktober is er Kinderboekenweek bij de Bijenkorf. Het thema dit jaar is ‘Oma’s en opa’s: ‘Voor Altijd Jong’. Op de afdeling Boek leest de Bijenkorf voor op woensdag 12 oktober in alle filialen behalve Amsterdam. In de Bijenkorf Amsterdam kan er getekend worden met Floor Rieder. Floor Rieder maakte het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2016: ‘Waar is Ludwig?‘ Floor Rieder kiest altijd voor originele invalshoeken en maakte ook van het Prentenboek van de Kinderboekenweek iets bijzonders: een prachtige leporello met fraaie buikband.

Lees meer informatie over de evenementen tijdens de Kinderboekenweek.

New Knitwear

De winter staat weer voor de deur. Van 11 t/m 17 oktober ligt de nadruk op breisels bij de Bijenkorf tijdens New Knitwear. Deze week is er de gelegenheid om je outfit winterklaar te maken.

De ervaren breisters van Granny’s Finest kennen alle kneepjes van het vak en geven een workshop breien in al onze filialen. De 'grannies' zijn ervaren vakvrouwen; het ambacht van het handwerken is hen met de paplepel ingegoten. Van hoogwaardige garens breien en haken ze met liefde de mooiste producten. Het bundelen van de krachten van jong en oud resulteert in een modieus product, gemaakt op ambachtelijke wijze.

Alle filialen,
zaterdag 15 en zondag 16 oktober, 12.00 tot 17.00 uur

Mode-expositie tijdens Dutch Design Weekend

Dit jaar vindt de Modebelofte-expositie plaats tijdens de Dutch Design Weekend in de Bijenkorf Eindhoven. De expositie staat in het teken van het thema ‘Adaptive Travellers’. Initiatiefnemer You Are Here presenteert van 22 t/m 30 oktober haar jaarlijkse selectie modetalent, afgestudeerd van de beste internationale mode-opleidingen. In diverse etalages is de Modebelofte te zien. Er is een route opgezet dwars door de Bijenkorf naar de expositie op de bovenste verdieping.

De creativiteit van de nieuwe lichting jonge modeontwerpers van de beste academies wereldwijd vormt een potentieel. Het thema ‘Adaptive Travellers’ vat het werk samen van deze talenten. Het Modebelofte-team zag dit jaar de focus op mobiliteit en zucht naar avontuur.

de Bijenkorf Eindhoven,
22 t/m 30 oktober

Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 10.00 t/m 19.00 uur, zondag van 10.00 t/m 18.00 uur

Entreekosten: 2,- aan de deur

Overige activiteiten kunt u vinden op deBijenkorf.nl/evenementen.

Neem voor meer informatie contact op met de afdeling PR, telefoon: 020 808 9333 of e-mail: [email protected]