Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Room On The Roof presenteert Sabine Marcelis met ‘Above the Roof, Abstracted Landscapes’

20 January 2017

Room On The Roof presenteert Sabine Marcelis met ‘Above the Roof, Abstracted Landscapes’

**Ontwerpster Sabine Marcelis laat zich inspireren door het spel van licht. In de Room on the Roof zag ze een licht schouwspel boven de stad en gebruikte het als uitgangspunt voor haar installatie ‘Above the Roof, Abstracted Landscapes’, nu te zien in twee etalages van de Bijenkorf Amsterdam tot en met 19 februari 2017. **

Marcelis werd geïnspireerd door het moment dat de zon achter de daken verdwijnt en de interactie die dan ontstaat van de laatste streepjes zonlicht, de lucht die langzaam van tint verandert, en de wolken en rokende schoorstenen die er tussendoor glijden. Door kleur, licht en reflectie wordt de installatie vanuit elke hoek anders, net zoals de lucht ook continu verandert. Voor de installatie is gebruik gemaakt van verzilverd glas met kleurtoepassing en geblazen neonlampen.

**Room On The Roof **
Room On The Roof is gesitueerd in de toren op het monumentale pand aan de Dam: een bijzondere plek in het historische hart van de stad. In samenwerking met het Rijksmuseum nodigt de Bijenkorf nationale en internationale kunstenaars uit om vanuit hier aan hun projecten te werken. Dit kan gaan om bijvoorbeeld performances, poëzie, productontwerp, lichtprojecten, dans, muziek, film en fotografie. De werken die vanuit Room On The Roof ontstaan, worden afhankelijk van hun karakter op verschillende wijzen gedeeld met het publiek. Denk aan een expositie in de etalages, een online of live performance of een installatie die te zien is in of rond de Bijenkorf. Tot op heden hebben onder meer Maarten Baas, Irma Boom, Jan Rothuizen en Arjen Lubach gewerkt in de toren.