Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Lancering nieuw platform The Pollinators

25 October 2016

Lancering nieuw platform The Pollinators

Collectief van bedrijven werkt aan positieve impact voor bestuivers en biodiversiteit

De Bijenkorf, Nudge en The Tipping Point slaan de handen ineen en lanceren tijdens de Nudge Summit in het Vredespaleis een nieuw platform: The Pollinators. Dit platform gaat lokale initiatieven ondersteunen op het gebied van biodiversiteit, bestuiving en bijen. Ook zorgen The Pollinators de komende jaren actief voor het vergroten van biodiversiteit in de stedelijke omgeving.

De samenwerking komt voort uit de constatering dat er de laatste jaren veel initiatieven zijn ontstaan op het gebied van biodiversiteit en bestuivers. Er is daardoor een groeiende behoefte aan een platform dat de verschillende initiatieven verbindt. Zodoende wordt de zichtbaarheid van individuele organisaties vergroot en gezamenlijke positieve impact voor bijen en andere bestuivers gemaximaliseerd. Ook blijft bewustwording over het belang van gezonde ecosystemen een belangrijke pijler om te komen tot structurele verandering.

Tom van de Beek van The Tipping Point: “Biodiversiteit is niet voor niets een van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Verandering begint op lokaal niveau en als wij de verbindende schakel kunnen vormen tussen de diversiteit aan initiatieven gaan we gezamenlijk de impact bereiken die nodig is”.

Jan van Betten van Nudge: “Als grootste duurzame consumentenplatform van Nederland hebben wij een enorm netwerk van Nudgers die op lokaal niveau actief zijn met het verbeteren van de leefomgeving, zowel sociaal als ecologisch. We zijn dan ook blij dat we met The Pollinators concrete invulling kunnen geven aan de doelstelling van Nudge.

Sustainable Business Manager Justin Pariag van de Bijenkorf: “Als de Bijenkorf zetten wij ons al enkele jaren in om bewustwording te creëren omtrent de bijenproblematiek. Een logische combinatie gezien onze naam en logo, maar we verbinden ons graag aan The Pollinators omdat door het samenbrengen en ondersteunen van initiatieven een grotere impact gemaakt kan worden”. De komende maanden bouwen The Pollinators aan het netwerk van lokale initiatieven. Vanaf maart 2017 starten de eerste activiteiten, om te beginnen in de zeven steden - Amsterdam, Amstelveen, Den Haag, Eindhoven, Maastricht, Rotterdam, Utrecht - waar De Bijenkorf haar filialen heeft.

Bekijk meer informatie over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen van de Bijenkorf >