Nieuwe klant

Aangepaste levertijden tijdens de Sale

Retourneren

Retourneren is eenvoudig, snel en gratis. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw webshopbestellingen te retourneren.

 • Via een PostNL Pakketpunt retourneren
 • Meegeven aan jouw PostNL-pakketbezorger
 • In een winkel retourneren

Vanaf het moment dat je je bestelling ontvangt heb je 21 dagen bedenktijd. Bij deelleveringen gaat deze bedenktijd in zodra je het laatste artikel uit je bestelling hebt ontvangen.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht. Wij verzoeken je om gebruik te maken van onderstaande (gratis) retouropties.

Klik hier voor meer informatie over het retourneren van je aankopen in de winkel.

Gevolgen van de herroeping

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan een week nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Indien je slechts een deel van je bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen jou voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of jij hebt aangetoond dat je de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor jouw rekening, tenzij je gebruik maakt van de gratis opties die hieronder beschreven staan.

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

PostNL Pakketpunten

Retourneren via een PostNL Pakketpunt is gratis.

 1. Vul het retourformulier in en stop deze in het pakket.
 2. Plak de bijgeleverde PostNL-retoursticker op het pakket.
 3. Geef uw pakket af bij uw PostNL-pakketbezorger of bij een PostNL Pakketpunt naar keuze (locaties: www.postnl.nl).
 4. Bewaar het verzendbewijs om uw pakket te kunnen volgen.
 5. Zodra de bestelling retour is ontvangen door de Bijenkorf, wordt dit per e-mail aan u bevestigd.
 6. Na ontvangst van deze e-mail wordt het aankoopbedrag binnen 3 werkdagen teruggestort.

PostNL-pakketbezorger

U kunt uw bestelling meegeven aan uw PostNL-pakketbezorger. Deze manier van retourneren is gratis.

 1. Vul het retourformulier in en stop deze in het pakket.
 2. Plak de bijgeleverde PostNL-retoursticker op het pakket.
 3. Geef uw pakket mee aan uw PostNL-pakketbezorger.
 4. Bewaar het verzendbewijs om uw pakket te kunnen volgen.
 5. Zodra de bestelling retour is ontvangen door de Bijenkorf, wordt dit per e-mail aan u bevestigd.
 6. Na ontvangst van deze e-mail wordt het aankoopbedrag binnen 3 werkdagen teruggestort.

Winkel

Deze manier van retourneren is gratis.

 1. Vul het retourformulier in dat bij uw bestelling is geleverd.
 2. Het formulier en de artikel(en) kunt u retourneren bij de afdeling Klantenservice (locaties: de Bijenkorf-winkels). In de Bijenkorf Utrecht is dit de Click & Collect-balie. Indien u heeft betaald met een creditcard, dient u deze mee te nemen.
 3. Bij terugname van het artikel door de Bijenkorf ontvangt u een bevestiging, bewaar deze goed.
 4. Uw retour wordt verwerkt en u ontvangt het aankoopbedrag binnen 3 werkdagen terug.

Retourneren aan partners

Artikelen die rechtstreeks aan u zijn geleverd door een partner van de Bijenkorf, hebben een eigen retourprocedure. Volg de retourprocedure die vermeld staat op uw pakbon.


Diamond Point

Diamond Point is een apart sieradenmerk binnen de Bijenkorf. De artikelen zijn herkenbaar aan het merk dat op het doosje staat. U kunt uw artikel binnen 14 dagen retourneren. Voor het retourneren van een Diamond Point-artikel kunt u kiezen uit verschillende retourmogelijkheden.

1. Het artikel zelf opsturen:

U dient uw bestelling onbeschadigd en voor zover mogelijk in originele verpakking, inclusief bijbehorend certificaat en het ingevulde retourformulier naar het volgende adres te sturen:

Diamond Point
T.a.v. afdeling retouren
In de Wolken 226
1186 BP Amstelveen

De kosten van een retour zijn voor uw eigen rekening. Wij raden aan om uw retour als pakket via PostNL te verzenden. Dan ontvangt u namelijk een verzendbewijs en is uw pakket altijd traceerbaar via Track & Trace. De kosten hiervoor bedragen 6,95. Wij adviseren om uw pakket verzekerd terug te sturen.

2. Retourneren in een de Bijenkorf-winkel:

U kunt het artikel retourneren bij de vestiging van Diamond Point in een de Bijenkorf-winkel. Retourneer het artikel rechtstreeks bij een medewerker van Diamond Point (niet bij de afdeling Klantenservice). Uw bestelling dient onbeschadigd en niet gedragen, in originele verpakking, inclusief bijbehorend certificaat en het ingevulde retourformulier, te worden aangeboden. Bij terugname van het artikel door Diamond Point ontvangt u een bevestiging, bewaar deze goed.


Brouwers Bedding

Brouwers Bedding levert boxsprings, matrassen en toppers voor de Bijenkorf. U kunt uw artikel binnen 14 dagen retourneren aan Brouwers Bedding.

Let op: matrassen, toppers, kussens en bedlinnen kunnen vanuit hygiënisch oogpunt alleen geretourneerd worden indien de verzegeling (verpakking) van het product niet verbroken is. Daarnaast dient u uw bestelling onbeschadigd en voor zover redelijkerwijs mogelijk in originele verpakking te laten zitten. Wij verzoeken u vriendelijk om binnen 14 dagen na ontvangst Brouwers Bedding op de hoogte te stellen van uw wens om de producten te retourneren. Dit kunt u doen door contact op te nemen via 013 5353 550, via [email protected] of het Europees modelformulier voor herroeping aan hen toe te zenden. Tevens kunt u een afspraak maken met Brouwers Bedding om uw artikel(en) op te laten halen. De kosten van een retour zijn voor uw eigen rekening. Voor een ophaalafspraak wordt 50,- in rekening gebracht. Zet in dat geval alles in originele verpakking bij de voordeur klaar als u uw bestelling wil retourneren.

U kunt er ook voor kiezen om uw artikel(en) zelf terug te brengen bij Brouwers Bedding op het volgende adres:

Brouwers Bedding
Polluxstraat 25
5047 RA Tilburg

Als uw retour is verwerkt, wordt het aankoopbedrag binnen 14 dagen teruggestort op de manier waarop u betaald heeft.


Partner Flinders

Flinders verstuurt designverlichting en meubels voor de Bijenkorf. U kunt uw artikel binnen 14 dagen retourneren aan Flinders.

 1. Meld bij de Flinders-klantenservice dat u uw bestelling wilt retourneren: telefonisch via 020 - 3030630 of per e-mail naar [email protected] U ontvangt per e-mail een bevestiging van het verzoek inclusief een retourcode.
 2. Voeg het retourformulier toe aan het pakket en noteer onderaan de retourcode en het de Bijenkorf-ordernummer. Uw ordernummer vindt u in uw bevestigingsmail of in uw webshopaccount onder ‘Orderhistorie’.
 3. Stuur het artikel onbeschadigd en in de originele verpakking terug naar:

Flinders BV
Antwoordnummer 940
1500 VB Zaandam

Nadat het pakket in goede orde is ontvangen, ruilt Flinders het artikel om (indien voorradig) of stort het aankoopbedrag binnen 14 dagen terug op uw rekening.

 • Inpaktip: de artikelen van Flinders zijn vaak breekbaar. Hergebruik de originele verpakking inclusief het aanwezige verpakkingsmateriaal. Zo vermindert u de kans op beschadiging tijdens verzending aanzienlijk. U kunt ook verzekerd verzenden met PostNL.

eve

Eve levert matrassen en kussens voor de Bijenkorf. Mocht het artikel niet naar uw zin zijn, dan kunt u het binnen 100 dagen (geldig voor matrassen) en 30 dagen (geldig voor kussens) na ontvangst retourneren aan eve. De artikelen mogen gebruikt zijn.

U kunt uw artikel retourneren door binnen 30 of 100 dagen (afhankelijk van uw artikel) contact op te nemen met eve met de wens om uw artikel(en) te retourneren. Dit kunt u doen door contact op te nemen via 085 8885 400 of via [email protected] Vervolgens komt eve uw artikel(en) kosteloos ophalen. U kunt ook zelf uw kussen(s) retourneren naar eve en het verzendbedrag via eve terug krijgen.

Als uw retour is verwerkt, wordt het aankoopbedrag binnen 14 dagen teruggestort op de manier waarop u betaald heeft.


TTP

TTP levert barbecues en barbecue accessoires voor de Bijenkorf. U kunt het artikel binnen 21 dagen na ontvangst retourneren.

Voor het retourneren graag contact opnemen met de klantenservice van de Bijenkorf. TTP neemt vervolgens binnen 1 werkdag contact met u op.

De kosten van retourneren zijn voor eigen rekening van de klant en verschillen per artikel (afmeting, gewicht enz.). Gemiddeld liggen deze kosten tussen de 10,- en 70,-. De klant moet het artikel dan zelf retour brengen naar een parcelshop waar de kosten direct aan de klant worden berekend.

Ophaalservice

Speciaal voor onze ShippingPlus-leden is er nu de Bijenkorf Ophaalservice. Je kunt de Bijenkorf Ophaalservice gebruiken om je retourpakket op te laten halen, waar en wanneer het jou uitkomt. We werken hiervoor samen met Local Express, een initiatief van PostNL.

Zo werkt de Bijenkorf Ophaalservice:

1. Maak een ophaalafspraak
Bij je bestelling ontvang je informatie over hoe je een ophaalafspraak kan maken. We komen graag bij je langs binnen een tijdvak van 2 uur tussen 08.00 en 12.00 uur en tussen 15.00 en 21.00 uur op maandag t/m vrijdag. Zodra je een ophaalafspraak hebt gemaakt ontvang je een bevestigingsmail van Local Express.

2. Zet je pakket klaar
Vul het retourformulier in en stop deze in het pakket. Plak de bijgeleverde retoursticker op het pakket. Zorg dat oude adreslabels en barcodes onleesbaar zijn. Je ontvangt een e-mail zodra de PostNL chauffeur onderweg is.

3. Geef het pakket mee
De PostNL chauffeur scant de barcode op de retoursticker en neemt het pakket mee. Vervolgens krijg je een e-mail van Local Express met de ophaalbevestiging en Track & Trace code waarmee de retourzending gevolgd kan worden.

Zodra de bestelling retour is ontvangen door de Bijenkorf, ontvang je een e-mail ter bevestiging. Na ontvangst van deze e-mail wordt het aankoopbedrag binnen 3 werkdagen teruggestort.

DE BIJENKORF OPHAALSERVICE IS SPECIAAL BESCHIKBAAR VOOR SHIPPINGPLUS-LEDEN IN NEDERLAND, M.U.V. DE WADDENEILANDEN

Let op: het is niet mogelijk om artikelen van een van onze partners te retourneren via de Bijenkorf Ophaalservice.

Geldteruggave

U ontvangt van ons een bevestiging zodra wij uw artikel(en) hebben verwerkt. Het moment van verzenden tot het verwerken van uw retour duurt maximaal 5 werkdagen. Zodra u de bevestiging heeft ontvangen, duurt het maximaal 3 werkdagen voordat u uw aankoopbedrag van ons terug krijgt.

Ruilen

Een artikel gekocht in onze webshop, kunt u alleen ruilen (voor een andere maat of kleur) in onze winkels. Indien u niet in de gelegenheid bent om een winkel te bezoeken, adviseren wij u het artikel terug te sturen en een nieuwe bestelling met het juiste artikel of de juiste maat/kleur te plaatsen.

teruggave verzendkosten

Als u verzendkosten heeft betaald, krijgt u deze in de volgende gevallen terug:

 • Een artikel uit de zending is beschadigd, verkeerd geleverd of op een andere manier niet correct geleverd. De verzendkosten worden in dit geval gecrediteerd op de betaalmethode van aankoop.
 • U herroept uw order. In lijn met de wettelijke verplichting betaalt de Bijenkorf altijd zo snel mogelijk terug (zie hieronder voor de indicatie), maar altijd uiterlijk binnen 14 dagen vanaf het moment dat u ons op de hoogte heeft gebracht van de herroeping van uw order. Als u de gehele zending wilt retourneren, heeft u drie opties:
 1. U kunt het pakket op eigen kosten retourzenden via bijvoorbeeld een postkantoor. De creditering van de artikelen en bezorgkosten vindt binnen 3 werkdagen na ontvangst van de retourzending plaats via de betaalmethode van aankoop (let op: de retourkosten zijn voor eigen rekening). U dient het verzendbewijs te bewaren totdat het gehele aankoopbedrag is teruggestort.
 2. De Bijenkorf biedt als extra service om het pakket kosteloos te retourneren via een PostNL Pakketpunt. Zodra het pakket in goede orde retour is ontvangen, krijgt u een voucher met de waarde van de verzendkosten. Deze kunt u inwisselen bij het plaatsen van uw volgende bestelling. U ontvangt de voucher binnen 7 dagen na ontvangst van de retourzending. U dient het PostNL-verzendbewijs te bewaren totdat u de voucher heeft ontvangen.
 3. De Bijenkorf biedt als extra service om het pakket kosteloos te retourneren in een winkel. In de winkel kunt u ervoor kiezen om de verzendkosten terug te laten storten op basis van betaalwijze van aankoop of om een voucher te ontvangen ter waarde van uw verzendkosten. U ontvangt de voucher binnen 5 dagen na inname van de retour in de winkel. U dient uw retourbon te bewaren totdat u de voucher heeft ontvangen.

retourneren van winkelaankopen

Winkelaankopen kunt u binnen 14 dagen in elke gewenst winkel ruilen of retourneren. Ga naar de afdeling van aankoop en neem de originele aankoopbon mee. Op welke manier het aankoopbedrag wordt teruggestort, is afhankelijk van de betaalwijze bij aankoop.

defect of verkeerd artikel

Als één van uw artikelen defect is geleverd, adviseren wij het artikel te retourneren. U ontvangt van ons het aankoopbedrag terug. Als het om een groot artikel gaat, adviseren wij u contact met ons op te nemen. Zo kunnen we kijken via welke weg u het makkelijkst uw artikel kunt retourneren.

Als u een ander artikel heeft ontvangen dan besteld, vragen wij u contact met ons op te nemen.

terugzenden vanuit belgië

Woont u in België en wilt u uw bestelling terugzenden? Dan verwijzen wij u door naar deBijenkorf.be.

Algemene retourvoorwaarden

 • Retourneert u uw bestelling in onze winkels, dan ontvangt u het aankoopbedrag direct terug.
 • Retourneert u uw bestelling via PostNL dan wordt u per e-mail op de hoogte gehouden van de status van het pakket. Zodra wij het pakket retour hebben ontvangen, ontvangt u binnen drie werkdagen het aankoopbedrag op dezelfde wijze als u heeft betaald.
 • Retouren worden binnen 5 tot 10 werkdagen verwerkt. U ontvangt uw geld binnen deze termijn op dezelfde wijze als u heeft betaald.
 • Artikelen dienen compleet, in originele staat - indien redelijkerwijs mogelijk - in originele verpakking (inclusief eventuele plastic hoes of stofzak) te worden geretourneerd.
 • CD's, DVD's, games en cosmetica mogen alleen geretourneerd worden in ongeopende verpakking.
 • Bij beschadiging of incomplete artikelen wordt waardevermindering in rekening gebracht.
 • Artikelen zonder prijskaartje kunt u in één van onze winkels of online retourneren. De eventuele waardevermindering die hierdoor kan ontstaan, kan aan u worden doorberekend. Wanneer het label of het prijskaartje ervoor zorgt dat het artikel niet goed beoordeeld kan worden, mag het label of het prijskaartje worden verwijderd. Het éénmalig aanpassen van kleding wordt niet beschouwd als gebruik.
 • Als u wilt afzien van de koop, dient u binnen 21 dagen na ontvangst van de artikelen dit kenbaar te maken aan de Bijenkorf door bijvoorbeeld via dit formulier. Na mededeling dient u de producten binnen maximaal 14 dagen te retourneren.
 • Een Cadeaucard van de Bijenkorf kan niet worden geretourneerd.
 • Een Bongo-Beleveniscadeau kunt u alleen retourneren als het cellofaan om het doosje nog intact is en er verder niets beschadigd is.
 • Direct omruilen voor een ander artikel is alleen mogelijk in de winkels.
 • Pakketten besteld via een andere webshop dan de Bijenkorf-webshop, kunnen niet worden teruggebracht in de Bijenkorf-winkels.
 • Bekijk de algemene voorwaarden van deBijenkorf.nl.

Inleveren oude elektrische apparaten

U heeft een nieuw artikel bij de Bijenkorf gekocht dat werkt op netstroom of batterijen. Wat doet u met uw oude apparaat? Neem telefonisch contact op met ons Klant Contact Center via 088 2454 488 en laat uw oude apparaat kosteloos ophalen door UPS.

Voorwaarden oude apparaat:

 • Het apparaat werkt(e) op netstroom of batterijen.
 • Het in te leveren apparaat heeft ongeveer hetzelfde formaat als uw nieuwe apparaat.
 • Het apparaat zit in een stevige verpakking met passende afmetingen of in een afgesloten zak die niet kan scheuren.
 • Het apparaat moet leeg en schoon zijn (vrijgemaakt van vloeistoffen en vetten).
 • Eventuele losse onderdelen moeten goed zijn vastgezet en in het geheel goed verpakt, zodat ze tijdens het transport geen schade kunnen toebrengen aan andere artikelen.
 • Het pakket is niet groter dan 175 x 78 x 58 cm en niet zwaarder dan 30 kilo.

Als u uw oude apparaat wilt inleveren, kunt u binnen 21 dagen na aankoop van het nieuwe apparaat contact opnemen met ons Klant Contact Center. Alleen mogelijk binnen Nederland.

Retourformulier

Heeft u per ongeluk het retourformulier weggegooid of heeft u het formulier om een andere reden niet meer? U kunt hier een blanco retourformulier downloaden en uitprinten.

Vul het retourformulier in zoals in dit voorbeeld te zien is en voeg het bij de bestelling die u wil retourneren. U kunt uw bestelling retour sturen naar:

De Bijenkorf Retouren
Antwoordnummer 10180
5140 VB Waalwijk

Winkels & Openingstijden

Bezorgen en retourneren

Winkelmand

Verlanglijst

Wachtwoord vergeten

Weet u uw wachtwoord niet meer? Vul hieronder uw e-mailadres in. We sturen u binnen enkele minuten een e-mail waarmee een nieuw wachtwoord kan worden aangemaakt.

Bedankt, u ontvangt binnen enkele minuten een e-mail daarin een persoonlijke link waarmee een nieuw wachtwoord aangemaakt kan worden.

terug naar inloggen

Nieuwe klant

Profiteer met een webshopaccount van gratis bezorging. Maak in 2 simpele stappen een webshopaccount aan en geniet direct van gratis bezorging. Bekijk alle informatie over bezorgen en retourneren.

Minimaal 6 tekens met in ieder geval: 1 cijfer, 1 hoofdletter en 1 kleine letter

Lees hier het privacy statement

Ben je al in het bezit van een webshopaccount? Log hieronder in om direct gebruik te maken van gratis bezorging.

Shop the look

products

Bezoek onze Belgische
Webshop

Ben jij in België? Bezoek dan onze Belgische webshop en geniet van:

Ga naar debijenkorf.be
of blijf op debijenkorf.nl