Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Bedden

Een goede nachtrust gaat gepaard met een goed bed. Investeren in een kwalitatief bed of comfortabel matras is dus zeker een goed idee. Gekenmerkt door een tijdloos design vind je hier bedden die een garantie zijn voor lekker slapen. Droom jij straks lekker weg op je gloednieuwe matras of stijlvolle boxspring combinatie?

23 artikelen
  • 1-persoons bedden
  • 2-persoons bedden
Filter & sorteer
23 artikelen
23 van 23 gezien

Een goede nachtrust gaat gepaard met een goed bed. Investeren in een kwalitatief bed of comfortabel matras is dus zeker een goed idee. Gekenmerkt door een tijdloos design vind je hier bedden die een garantie zijn voor lekker slapen. Droom jij straks lekker weg op je gloednieuwe matras of stijlvolle boxspring combinatie?

Bedden bij de Bijenkorf

In je bed breng je heel wat uren door. Daarom is de zoektocht naar het goede bed een cruciale. De mogelijkheden op beddengebied zijn eindeloos. Denk maar aan smalle eenpersoonsbedden, luxe boxspring combinaties met matras en losse matrassen: van héél zacht tot aan hard(er). In de Bijenkorf Home collectie vind je bedden in diverse ontwerpen, materialen en kleuren. De bedden hebben een tijdloos design, waardoor je jarenlang verzekerd bent van een stijlvol slaapvertrek. Zo kan het zijn dat na jaren je bed nog niet vervangen hoeft te worden, maar je matras of lattenbodem wel aan een update toe is. Om je bed mooi op te maken, schaf je bij de Bijenkorf stijlvolle dekbedovertrekken aan.

Eenpersoons- en tweepersoonsbedden

Wanneer je overweegt om een nieuw bed te kopen, is het belangrijk om te kijken naar je eigen wensen, behoeften en leefomstandigheden. Of wel; wat voor soort bed heb je precies nodig? Een 1 persoonsbed of een tweepersoonsbed? Eenpersoonsbedden hebben de standaardafmeting van 80x200 centimeter. Mensen met een langere lengte dan 1.85 meter doen er echter goed aan om een langer bed aan te schaffen. Voor hen zijn er dan ook bedden met een lengte van 210 cm of 220 cm te verkrijgen. Enkele eenpersoonsbedden hoeven daarentegen niet altijd als enkel te ogen. Eigenlijk betekent de benaming ‘eenpersoonsbed’ dat het bed een enkel matras en een enkele lattenbodem heeft. Tweepersoonsbedden bestaan uit twee delen. Eenpersoonsbedden zijn er ook met een breedte van 160 centimeter (queensize) en met een breedte van 200 centimeter (kingsize). Aangezien eenpersoonsbedden in de regel wél gebouwd zijn op een enkele persoon, kun je als stel beter gaan voor een 2 persoonsbed. Die zijn in de regel steviger gebouwd en écht gericht op twee personen, doordat je allebei je eigen matras en lattenbodem hebt.

Boxspring bedden

De populariteit van boxspring bedden is in de loop der jaren flink toegenomen. Hoewel boxsprings vroeger meer een uitzonderlijk luxeproduct waren, en je ze vooral als hotelbedden zag, zien we ze nu in veel slaapkamers verschijnen. Een groot verschil met het traditionele bed is de constructie. Zo bestaat een boxspring bed uit de boxspring met een dik matras en nog een topper en traditionele bedden uit een lattenbodem en matras. Kies je een boxpspring met koudschuim, een latex matras of ga je voor ultiem slaapcomfort met een combinatie van twee binnenveringen?

Het perfecte matras

Wie een nieuw bed koopt doet er wijs aan om ook meteen het matras en de lattenbodem te vervangen. Pas dan kun je namelijk ultiem slaapcomfort bereiken. Het verschilt per persoon welk type matras het beste voor je is. Zo heb je veermatrassen, die bestaan uit een kern van metalen veren die met elkaar verbonden zijn. Schuimmatrassen hebben een koudschuim- of viscosekern. Die bestaan uit meerdere lagen met verschillende materiaaldiktes. Dan zijn er ook nog de latexmatrassen. Die matrassen zijn vooral erg in trek bij mensen die met allergieën kampen. Het materiaal waarvan het matras gemaakt is stoot namelijk vocht af en huismijt kan hier maar moeilijk binnendringen. Het comfort maakt het schuimmatras ook tot een feestje voor mensen zonder allergieën.