Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Artemide verlichting

De verlichting van Artemide is het summum van Italiaans design. Het ‘made in Italy’-gevoel, een tijdloos ontwerp en duurzaamheid zijn de kernwaarden van iedere lamp binnen de uitgebreide collectie. De lampen van Artemide worden dan ook over de hele wereld omarmd!

58 artikelen
  • Hanglampen
  • Ledstrips
  • Ledverlichting
  • Leeslampen
  • Tafellampen
  • Vloerlampen
  • Wandlampen
Filter & sorteer
58 artikelen

De verlichting van Artemide is het summum van Italiaans design. Het ‘made in Italy’-gevoel, een tijdloos ontwerp en duurzaamheid zijn de kernwaarden van iedere lamp binnen de uitgebreide collectie. De lampen van Artemide worden dan ook over de hele wereld omarmd!

Artemide verlichting bij de Bijenkorf

Artemide staat synoniem voor design, innovatie en het “made in Italy-gevoel”. Daarnaast hecht het Italiaanse designlabel waarde aan duurzame ontwikkeling. Moeilijk recyclebare materialen worden vermeden en er wordt zorgvuldig gebruik gemaakt van grondstoffen. Ieder type verlichting van Artemide heeft een uniek en strak design, en past perfect in een modern interieur.

Lampen van Artemide

Van Artemide wandlampen tot Artemide tafellampen: de lijn Artemide Design bevat lampen in uiteenlopende designs. Ben je op zoek naar een unieke vloerlamp? De Cadmo vloerlamp van Karim Rashid heeft een prachtige vorm en is gemaakt van staal. De Cadmo lamp is verkrijgbaar in drie kleuren en geeft indirect en diffuus licht. Artemide heeft met deze lamp de Red Dot Award gewonnen.

Ook voor Artemide hanglampen kun je terecht bij het Italiaanse merk. Ben je op zoek naar een decoratieve hanglamp, dan is de Artemide Pirce hanglamp misschien wat voor jou. De Pirce lampen van Artemide zijn geïnspireerd op het schillen van een appel en dat zie je terug in de vorm. De lampen zijn ideaal als basis- of sfeerverlichting.

Maar een van de bekendste serie is de Artemide Tolomeo, ontworpen door Michele de Lucchi en Giancarlo Fassina. Deze tijdloze serie bestaat uit hanglampen, wandlampen, plafondlampen en tafellampen. Het zijn strakke lampen die passen in een modern interieur. Andere bekende collecties zijn de Artemide Meteorite serie en de Artemide Dioscuri serie.

De Italiaanse oorsprong

In 1960 werd Artemide in Milaan opgericht door Ernesto Gismondi en Sergio Mazza. De oprichters waren trots op de Italiaanse oorsprong en dit moest in ieder product aanwezig zijn. De eerste lamp is ontworpen door Sergio Mazza en kreeg de naam Alfa. De Polluce lamp en Eclisse lamp volgden kort daarna. Vandaag de dag is de collectie van Artemide een expressie van duurzaam design en verkrijgbaar in meer dan 90 landen. Door de jaren heen doet Artemide veel experimenten op het gebied van lichttechnologie. Dit wordt gedaan in gespecialiseerde onderzoekscentrums van Artemide. Dit leidt tot de meest revolutionaire en duurzame verlichting.