Wolweetjes

Het Woolmark Logo

Het Woolmark logo is wereldwijd het bekendste kwaliteitskeurmerk voor textiel en eigendom van The Woolmark Company - de wereldwijde autoriteit op het gebied van wol.

Stoffen en garens met het Pure New Wool logo bestaan voor 100% uit zuiver scheerwol. Met het Woolmark Blend logo bestaan voor ten minste de helft uit zuiver scheerwol en het Wool Blend logo staat voor stoffen en garens die voor 30 tot 49% uit zuiver scheerwol bestaan.

Merinowol

Australische Merino wol is de zachtste en meest flexibele soort schapenwol, luxueus zacht voor de huid.

Een Merino schaap levert zo’n 4,5 kg wol per jaarlijkse scheerbeurt. Na het wassen van de geschoren wol blijft er 60% over. De overige 40% is schapenvet (lanoline) dat gebruikt wordt voor cosmetica.

Zuiver wol?

Zuiver scheerwol’s inherente chemische structuur maakt wol van nature brandbestendig. Wol is moeilijker te ontbranden dan veel gewone textielvezels.

Puur natuur

De meest gebruikte wol is schapenwol. Schapen leven van gras, water, frisse lucht en zonneschijn. Wol is 100% natuurlijk, vernieuwbaar en biologisch afbreekbaar.

Voor alle seizoenen

Wol is het meest ademende van alle kledingvezels. Bovendien is wol natuurlijk geur-, vlek- en kreukbestendig, wat betekent dat de wollen kleren langer fris blijven. Daardoor is wol geschikt voor alle seizoenen.

Lang fris

Wol absorbeert niet alleen vocht, maar ook geur. Daardoor blijven wollen kledingstukken langer fris en hoeven ze niet vaak gewassen te worden.

Het verzorgen van wol

Veel wollen kledingstukken kunnen nu in de machine gewassen worden. Volg altijd de aanwijzingen op het innaai etiket en gebruik het wolwasprogramma met een geschikt wasmiddel.

Dankzij Coco Chanel

Wol wordt al duizenden jaren door mensen gebruikt om kleding van te maken. Met een gebreide wollen stof, genaamd jersey, tot dan gebruikt voor ondergoed, veranderde Coco Chanel in 1916 de mode door er comfortabele, flexibele en chique bovenkleding van te maken.

Wolweetjes:

  • Wol is natuurlijk, biologisch afbreekbaar en herbruikbaar
  • De natuurlijke structuur van wol maakt dat deze elastisch, ademend, vochtregulerend, antistatisch, vuilafstotend, brandvertragend en zelfs UV-beschermend is
  • Er is genoeg wol op een volwassen schaap om 3 mannen pakken, 6 jurken of 70 paar sokken. Dat is veel wol!