Winkels & Openingstijden
Klantenservice
  • Home
  • arrow-small__rightWonen

Iittala wonen

Met de tijdloze objecten van iittala koop je niet zomaar iets moois, maar ook iets dat je dagelijks kunt gebruiken. De meeste collecties bestaan al tientallen jaren en zijn uitstekend met elkaar te combineren. Met iittala heb je prachtig Scandinavisch design in huis dat je leven lang meegaat.

537 artikelen
  • Baden & douchen
  • Huishouden
  • Koken & tafelen
  • Verlichting
  • Woonaccessoires
Filter & sorteer
537 artikelen

Met de tijdloze objecten van iittala koop je niet zomaar iets moois, maar ook iets dat je dagelijks kunt gebruiken. De meeste collecties bestaan al tientallen jaren en zijn uitstekend met elkaar te combineren. Met iittala heb je prachtig Scandinavisch design in huis dat je leven lang meegaat.

iittala bij de Bijenkorf

De producten van iittala zijn modern, puur en strak vormgegeven. Alvar Aalto was een zeer belangrijke persoon in de ontwikkeling van dit merk. Hij geloofde dat iittala-producten essentieel, mooi, nuttig en voor iedereen beschikbaar moesten zijn.

iittala combineert Scandinavisch design met functionaliteit en kwaliteit. Daarnaast zijn de iittala producten ontworpen om te worden gecombineerd. Combineer bijvoorbeeld de klassieke ontwerpen van Kaj Franck en Alver Aalto met nieuwe ontwerpen van Klaus Haapaniemi en Harri Koskinen. Van iittala serviezen tot aan onze iittala glazen & karaffen: laat je inspireren door het ruime assortiment van iittala.

De geschiedenis van iittala

De geschiedenis van iittala gaat terug naar het jaar 1881. In het begin van de twintigste eeuw werd het meeste serviesgoed beschilderd met allerlei tierelantijntjes. iittala was toen de eerste die overstapte van decoratief serviesgoed naar functioneel serviesgoed met een progressief Scandinavisch design. De ontwerpen waren basic en gebruiksvriendelijk. Dit bewijst dat iittala al vroeg bezig was met het ontwerpen van functionele producten.

De grote doorbraak kwam pas in de jaren ’30 en ’40. In die tijd speelden Alvar Aalto, Aino Aalto en Kaj Franck een grote rol in de ontwikkeling van het merk. Zij vonden dat er achter elk product een gedachte moest zitten. Daarbij moesten de producten voor iedereen beschikbaar zijn. Deze ideeën zijn de basis van de designfilosofie van iittala. De uitgebreide glasserviezen werden vervangen door eenvoudige, moderne ontwerpen met een Scandinavisch design. Vandaag de dag produceert het merk niet alleen serviezen, maar ook verschillende iittala woonaccessoires, zoals lampen, waxinelichthouders en iittala vazen.

De collecties van iittala

De traditionele samenwerking met getalenteerde ontwerpers vormt de basis van de productontwikkeling bij iittala. De namen Alvar en Aino Aalto zijn hierbij onlosmakelijk verbonden met het merk. Iedere collectie van iittala heeft een eigen unieke stijl. De glazen uit de lijn iittala - Aino Aalto zjin geïnspireerd op de ringen die in het water verschijnen wanneer je er een steentje ingooit. De tijdloze glazen uit de lijn iittala - Kartio zijn de perfecte balans tussen materiaal en geometrische vormen. Een vrij nieuw design van geperst glas is te vinden in de lijn iittala – Kastelhemi: een collectie die geïnspireerd is op dauwdruppels in de morgenzon. In de lijnen iittala – Taika en iittala – Teema kun je terecht voor servies. Voor kleurrijk en betoverend servies kun je terecht bij de lijn Taika. In de lijn Teema vind je daarentegen basic servies.