Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent ziet schoonheid als een manier om te verleiden, eigenaardig en uniek te zijn. Het Franse modehuis biedt een prachtige cosmeticacollectie met geuren, make-up en verzorging. Van Black Opium tot de Touche Éclat-lijn: je shopt alle klassiekers bij de Bijenkorf.

Yves Saint Laurent

87 artikelen
  • Dames
  • Heren
Filter & sorteer
87 artikelen

Yves Saint Laurent bij de Bijenkorf

YSL Beauté is de toonaangevende cosmeticalijn van Yves Saint Laurent. Het modehuis is opgericht door de designer Yves Mathieu Saint Laurent. Op jonge leeftijd bleek al dat hij een ongekend talent voor mode had. Yves Saint Laurent ging in de leer bij Dior en werd op 21 jarige leeftijd aangesteld als chef designer. Vervolgens opende hij in 1961 zijn eigen couture huis. Hij was de eerste couture designer die een prêt-à-porter lijn lanceerde. In 1964 bracht Yves Saint Laurent zijn eerste damesgeur Y op de markt. Vele Yves Saint Laurent geuren voor heren en dames volgden waaronder het iconische Opium parfum. Daarnaast biedt Yves Saint Laurent tegenwoordig ook een luxe make-up lijn.

Opium parfum van Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent heeft altijd een fascinatie gehad voor de Oriënt. Dit is niet alleen terug te zien in zijn collecties, maar deze passie komt ook op sublieme wijze tot uiting in de Opium geur. De oriëntaalse kruidige geur werd ontwikkeld in 1977 en creëerde meteen al veel ophef. De controversionele naam viel niet bij iedereen in goede aarde en Yves Saint Laurent werd beschuldigd van het romantiseren van drugsgebruik. De controversie heeft het parfum alleen maar meer publiciteit gebracht. Opium werd een bestseller en is vandaag de dag verkrijgbaar in verschillende varianten, waaronder de variant Black Opium.

Yves Saint Lauren cosmetica

Naast de bekende geuren als Opium, Mon Paris en Y, vind je bij Yves Saint Laurent ook luxe make-up producten. Van nagellak tot lippenstift, blush, oogpotlood en mascara: met de cosmetica van Yves Saint Laurent creëer je een klassieke rode loper look. Vooral de Yves Saint Laurent foundations zijn bij velen geliefd dankzij de perfecte dekking en de verzorgende eigenschappen.

Meld je aan voor de Yves Saint Laurent beauty masterclass en waan je in de betoverende wereld van luxe cosmetica. Onze experts geven jou persoonlijk advies én laten je kennis maken met de mooiste producten.