Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Acne Studios

Het Zweedse Acne Studios werd in 1996 opgericht met een focus op grafische ontwerpen en productie. Jonny Johansson, mede-oprichter, ontwierp 100 paar jeans en gaf deze aan vrienden en familie. Iedereen zag de populariteit van de jeans groeien en zo volgden er meerdere collecties met meer dan alleen jeans.

Acne Studios

92 artikelen
  • Dames
  • Heren
  • Kinderen
Filter & sorteer
92 artikelen

Acne Studios bij de Bijenkorf

ACNE Studios begon als een uitlaatklep voor de creatieve breinen van een advertising agency in Stockholm. In 1997 ontwierp co-founder Johnny Johansson een stuk of 100 jeans en deelde deze uit aan de “cool kids” van Stockholm. Dit bleek een slimme zet want alle fashionista’s, grafische ontwerpers, filmmakers en hipsters wilden een spijkerbroek van dit exclusieve merk. Vervaardigd uit raw denim, gesneden met rechte pijpen en afgewerkt met rode stiksels was The Jean van ACNE een welkome afwisseling in een verzadigde markt.

De dames- en herencollectie van ACNE

Naast de ACNE jeans zijn het ACNE T-shirt en de ACNE spijkerblouse ook echte klassiekers. Hoewel de collecties een unisex uitstraling hebben is er toch onderscheid te maken tussen een ACNE damescollectie en een ACNE herencollectie. Zo vind je in de damescollecties ook modieuze kokerroken en cropped leren jasjes en enkellaarsjes terwijl de sneakers een prominente plek innemen binnen de herencollectie. Shop jouw nieuwe favoriete items in de collectie van de Bijenkorf en in de ACNE studios sale.

Het multidisciplinaire label ACNE Studios

Naast een modecollectie vol perfecte basics en minimalistische musthaves staat ACNE bekend om de spraakmakende branding en de multidisciplinaire projecten. Het editorial independent magazine ACNE PAPER biedt een inspirerend inkijkje in de wereld van fotografie, kunst, mode en cultuur. De ACNE stores hebben meer weg van een kunstgalerie dan een kledingwinkel. Ook de campagnes komen tot stand in samenwerking met legendarische fotografen als Vivianne Sassen en Snowdon Blue en bevinden zich op de scheidingslijn tussen fashion en art.