Winkels & Openingstijden
Klantenservice
Geschreven door
AnoukRedacteur Mode

Hoe meet je je ringmaat?

We krijgen vaak de vraag: 'wat is mijn ringmaat?'. Als je een nieuwe ring op het oog hebt of je verwacht er binnenkort een cadeau te krijgen, is het essentieel om te weten welke ringmaat je hebt. Weet je deze nog niet? Gebruik dan een van de drie onderstaande opties om je ringmaat te bepalen en ontvang een paar extra tips.

1. Bestaande ring opmeten

Een eenvoudige manier om je ringmaat te achterhalen is om een ring uit je huidige collectie op te meten. Dit doe je bijvoorbeeld door met een liniaal de diameter op te meten. Het aantal millimeters staat gelijk aan je ringmaat. Let op: doe dit wel met een ring die lijkt op degene die op je verlanglijstje staat.

2. Gebruik een meetlint

Heb je zelf nog geen ring, maar wil je wel je ringmaat weten? Wikkel dan een meetlint om je vinger, tel het aantal millimeters op het meetlint en vergelijk dit met onze maattabel hieronder. Deze methode om ringmaten te meten is iets minder nauwkeurig dan andere opties, maar kan wel een richting geven om bijvoorbeeld een aantal maten uit te proberen.

3. Bepaal de omtrek van je vinger

Je meet je ringmaat ook door de omtrek van je vinger te bepalen. Hier kun je het beste een touwtje voor gebruiken, aangezien dit dunner is dan een meetlint. Vervolgens meet je met een meetlint het aantal millimeters van het touwtje en bepaal je de ringmaat aan de hand van onze maattabel hieronder. Let op: houd er rekening mee dat de ring nog over je knokkel moet passen, wanneer je het touwtje aantrekt.

Ringmaat meten: maattabel

OmtrekDiameter Ringmaat
50 mm16 mm50
52 mm16,5 mm 52
54 mm17 mm54
56 mm17,5 mm56
58 mm18 mm58
60 mm18,5 mm60
62 mm19 mm62