Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Het verschil tussen een verlovingsring en een trouwring

Een verlovingsring en een trouwring staan beiden symbool voor de eeuwige verbintenis en liefde tussen personen. Wat is het verschil tussen de twee varianten en hoe kies je een verlovings- en/of trouwring uit? Lees hier alles wat je moet weten over dé ringen die een nieuw hoofdstuk inluiden.

Wat is een verlovingsring?

Een verlovingsring symboliseert de eeuwige liefde en is hét pronkstuk van de verloving. Vaak staat een mooie sprankelende diamant of andere edelsteen centraal. Met deze ring kijk je iedere dag terug naar het onvergetelijke moment van het huwelijksaanzoek.

Volgens eeuwenoude tradities wordt de verlovingsring om de ringvinger van de linkerhand gedragen. Dit komt voort uit de gedachte dat de linker ringvinger in direct contact staat met het hart. Na de bruiloft wordt de verlovingsring veelal verplaatst naar de ringvinger van de rechterhand om plaats te maken voor de trouwring. Tegenwoordig zijn deze ‘regels’ een stuk flexibeler en bepaal je eigenlijk zelf om welke vinger je de ring wil dragen. Of dat nu om praktische redenen is of vanwege persoonlijke voorkeur.

Dan rest er nog één vraag die we veel voorbij zien komen, namelijk wat een verlovingsring kost. De prijs van een verlovingsring kan ontzettend variëren, afhankelijk van de zeldzaamheid van de steen, het merk en andere factoren. Bij de Bijenkorf vind je schitterende en tijdloze verlovingsringen voor diverse budgetten, beginnend bij 300,-.