Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Shampoos voor dames

Een shampoo reinigt je lokken, máár draagt ook voor een groot deel bij aan jouw hair goals. Voor iedere haarzorg, bestaat er namelijk een geschikte shampoo. Naast een reinigende werking, heeft een shampoo tenslotte aanvullende eigenschappen, variërend van hydrateren tot herstellen.

217 artikelen
  • Anti-roos shampoo
  • Droogshampoo
  • Verzorgende shampoo
  • Volume shampoo
  • Zilver shampoo
Filter & sorteer
217 artikelen

Een shampoo reinigt je lokken, máár draagt ook voor een groot deel bij aan jouw hair goals. Voor iedere haarzorg, bestaat er namelijk een geschikte shampoo. Naast een reinigende werking, heeft een shampoo tenslotte aanvullende eigenschappen, variërend van hydrateren tot herstellen.

Shampoos voor dames bij de Bijenkorf

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel soorten shampoos op de markt, máár dit is een geweldige ontwikkeling. Dit betekent namelijk dat jij een shampoo kunt kiezen die exact aansluit op jouw haarzorgen én doel. Zo is een volume shampoo dé oplossing voor sluik en dun haar. De Ouai shampoo is een uitstekend exemplaar, aangezien deze het haar grondig reinigt en de aanzet luchtiger maakt. Hierdoor ligt het haar niet plat op het hoofd, maar lijkt het juist luchtiger én zal het beschikken over meer body & bounce. Ook voor hoofdhuid problemen biedt de Bijenkorf een oplossing. Zo zal een anti-roos shampoo verlichting bieden aan jeuk op de hoofdhuid en schilfer minimaliseren. Kortom: de Bijenkorf is dé plek voor het aanschaffen van een shampoo. Kies onder andere uit een Kevin Murphy shampoo, Balmain shampoo óf een luxueuze Oribe shampoo.

De beste zilvershampoo voor blond haar

Een zilver shampoo is daarentegen onmisbaar voor blondines. In tegenstelling tot de naam, bevat een zilvershampoo paarse pigmenten. Deze neutraliseren gele en oranje ondertonen in het haar, waardoor je lokken binnen no-time over een koele tint beschikken. De Olaplex zilver shampoo is door velen al omgedoopt tot dé beste zilvershampoo.

Natuurlijke shampoo zonder sulfaten en siliconen

Steeds meer mensen hebben de voorkeur voor een natuurlijke shampoo. Denk hierbij aan een shampoo zonder sulfaten en parabenen. Sommige hoofdhuiden zijn gevoelig voor de reinigende werking van sulfaten en kiezen daarom voor een alternatief. Een shampoo zonder siliconen schaf je ook aan bij de Bijenkorf. Deze shampoos bevatten alternatieve ingrediënten die dezelfde gladmakende resultaten bieden als traditionele siliconen. Als jij op zoek bent naar een exemplaar zonder sulfaten, kun je onder andere kiezen uit een Aveda shampoo, een Rahua shampoo óf een Rituals shampoo.

Curly girl method: krullen shampoo

Krullend haar vraagt om specifieke producten. De Curly girl method, ook wel de CG Methode genoemd, betreft een routine die volledig is afgestemd op de unieke behoeften van krullend haar. Hierbij wordt er rekening gehouden met textuur, porositeit én krultype. De Bijenkorf heeft een scala aan krullen shampoos die ervoor zorgen dat jouw krullenbos er op zijn best uit ziet.

Wat is de beste shampoo voor droog haar?

Droog haar is geen haartype, máár een haarprobleem. Het is namelijk op te lossen met de juiste producten én routine. Droog haar herstellen begint bij je lokken voorzien van hydratatie. Doe je dit niet, dat wordt je haar breekbaar en fragiel. Dit resulteert dan weer in droog en beschadigd haar. Een vicieuze cirkel, dus. Om dit te voorkomen is het noodzakelijk om haar te hydrateren én versterken. Het versterken van je lokken doe je middels een zogeheten bonding repair shampoo. Denk hierbij aan de Olaplex shampoo en K18 shampoo. Voor hydratatie kun je vertrouwen een vochtinbrengende werken van een Moroccanoil shampoo.

Hoe vaak moet je je haar wassen met shampoo?

Dit is een vraag waar de meningen over verdeeld zijn. Dat komt omdat er niet één antwoord is dat geldt voor iedereen. Te vaak je haar wassen is niet gunstig voor de kwaliteit van je lokken en hoofdhuid. Te weinig wassen resulteert daarentegen in vet haar en verstopte haarzakjes die de haargroei belemmeren. ‘Hoe vaak moet je je haar wassen’, is dan ook een complexe vraag en hangt af van jouw haartype, hoeveel stylingproducten je gebruikt, hoe vaak je in de week sport etc. Wel is het zo dat het over het algemeen beter is om je wasbeurt iets langer uit te stellen. Was jij je haren nu iedere dag? Probeer het eens één dag langer uit te stellen. Een droogshampoo is tevens een uitstekend product om je wasbeurt nog minstens één dagje op zich te laten wachten.