Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Levi's jeans voor dames

Levi’s jeans is dé originele jeans en blijft tot op de dag van vandaag ongekend populair. Dit seizoen maakt de extra hoge spijkerbroek zijn rentrée. Zo heb je bijvoorbeeld de high-rise en de the mile high super skinny. Deze jeans zijn in een zwarte en blauwe wassing te verkrijgen. Welke Levi’s is jouw favoriet?

65 artikelen
 • Wide leg jeans
 • Flared jeans
 • Straight leg jeans
 • Skinny jeans
 • Slim fit jeans
 • Bootcut jeans
 • Cropped jeans
 • Loose fit jeans
 • Korte spijkerbroeken
 • Tapered jeans
 • Mom jeans
Filter & sorteer
65 artikelen

Levi’s jeans is dé originele jeans en blijft tot op de dag van vandaag ongekend populair. Dit seizoen maakt de extra hoge spijkerbroek zijn rentrée. Zo heb je bijvoorbeeld de high-rise en de the mile high super skinny. Deze jeans zijn in een zwarte en blauwe wassing te verkrijgen. Welke Levi’s is jouw favoriet?

Levi’s jeans voor dames bij de Bijenkorf

De Levi’s damesjeans valt in het rijtje moderne klassiekers, en is daarmee nooit out-of-style. De Levi’s is de vaandeldrager onder de spijkerbroeken. In de afgelopen jaren zien we zelfs dat het merk een sterke revival doormaakt. Levi’s-Strauss komt oorspronkelijk uit San Francisco, en nog steeds is waar tot op de dag van vandaag het hoofdkantoor van het merk zich begint. Het spijkerbroekenlabel verloochent zijn ‘roots’ dus niet. Het bedrijf ontleent zijn naam aan zijn grondlegger Oskar Levi Strauss, ‘Levi’ was zijn roepnaam en in de volksmond is dit de naam van het jeansmerk geworden.

De uitvinding van de spijkerbroek

De Levi’s jeans was de eerste echte spijkerbroek. In 1847 vertrok de Levi-Strauss van uit Duitsland naar Californië, uit opdracht van zijn broer. Hij ging kleding verkopen aan de goudzoekers naar deze plaats toetrokken. Om de goudzoekers te faciliteren had hij stevige materialen nodig, even dik en sterk als zeildoek. Zo werd de stof ‘denim’ geboren, een verbastering van de naam van de katoensoort ‘Serge de Nîmes’. De spijkerbroek was compleet, toen kleermaker Jacob Davis begon met het gebruik van klinknagels. Hij ‘timmerde’ deze in de stof om de zakken van de broeken te verstevigen. Hiermee werd de eerste echte ‘Levi’s blue jeans’ geboren, de 501. Dit is de originele Levi’s spijkerbroek.

Levi’s jeans modellen

Hoewel de 501 nog steeds te koop is, vind je bij onze damesspijkerbroeken collectie iets andere modellen. Voornamelijk zijn het ‘skinny jeans en met broeken met een regular fit. Daarnaast zijn er ook nog verschillende wassingen, variërend van licht tot donker blauw en zwarte levi's jeans. Hieronder belichten we enkele verschillende spijkerbroeken.

710 Mid-rise jeans. De 701 mid-rise jeans heeft een skinny pijp en is te verkrijgen in verschillende kleuren indigo. De faded wassing op de boven benen zorgt te voor dat jouw boven benen slank tonen.

721 High-rise jeans. De high rise heeft een hoge taille en heeft een zeer comfortabele fit. De katoenblend is verrijkt met elastan, dit zorgt er voor dat jou jeans lekker zit.

Mile high super skinny. Op zoek naar de perfecte zwarte jeans? De Mile high super skinny jeans van Levi's heeft een uitstekende pasvorm en een kortere pijp. Met extra elastan valt de jeans soepel om de heupen.

High-rise flared fit. Helemaal klaar met de skinny jeans? De flared fit, met zijn uitlopende pijp is totaal het tegenovergestelde. Draag de broek met plateauzolen of een casual gymp.

Levi’s shorts. Levi’s korte spijkerbroeken zijn natuurlijk ook super iconisch! Als je 501 versleten is, knip je gewoon de pijpen af en zo geef je jouw jeans een tweede leven. Bewerkt met gaten, en rafels oogt de short versleten. Dat hoort bij de look! De Levi’s short is een must-have voor de zomer.