Minirokken

De korte rok wordt weer geherintroduceerd in allerlei moderne uitvoeringen. Het imago is in de loop der jaren veranderd en is sinds de introductie in je jaren ’60 niet uit het modebeeld verdwenen. De korte rok is aan te passen aan iedere vrouw haar persoonlijke stijl en geschikt voor iedere gelegenheid

257 artikelen
  • A-lijn rokken
  • Midi rokken
  • Kokerrokken
  • Minirokken
  • Maxi rokken
  • Leren rokken
  • Plooirokken
  • Spijkerrokken
Filter & sorteer
  • 257 artikelen
48 van 257 gezien

De korte rok wordt weer geherintroduceerd in allerlei moderne uitvoeringen. Het imago is in de loop der jaren veranderd en is sinds de introductie in je jaren ’60 niet uit het modebeeld verdwenen. De korte rok is aan te passen aan iedere vrouw haar persoonlijke stijl en geschikt voor iedere gelegenheid

Minirokken bij de Bijenkorf

In de jaren ’60 kwam Mary Quant met de eerste uitvoering van de minirok wat leidde tot heel wat opschudding. De minirok werd onderdeel van vrouwenemancipatie en zorgde voor meer bewegingsvrijheid. Nederland was destijds nog erg burgerlijk en een rok die je benen bijna helemaal lieten zien was voor die tijd nieuw en spannend. Gelukkig werd het in de loop van de jaren steeds meer geaccepteerd en is het onderdeel geworden van vele garderobes.

Voor welke pasvorm moet ik kiezen?

Waar je ook voor kiest, een minirok legt de nadruk op de benen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je kijkt naar welke pasvorm het best bij jouw lichaamstype past.
Heb je bijvoorbeeld een zandloperfiguur? Dan kun je een aangesloten model goed hebben. Vermijd hierbij wel drukke prints of felle kleuren. Ga in plaats van een kleine voor een wat grotere print.
Met een peervormig lichaamstype kun je drukke prints of zakken op de rok het best vermijden. Ga voor een uitlopende rok die je heupen niet teveel accentueren.
Als je een recht figuur hebt staat een rok met plooien erg mooi. Zo creëer je meer body op de juiste plekken. Ook een uitlopend model met een accent op de taille staat goed.
Bij een appelvormig figuur zijn je benen vaak slanker dan de rest van het lichaam. Daarom kan je een minirok goed hebben en benadruk je jouw sterkste punt; je benen.

Hoe stijl ik een outfit met minirok?

Voor een dagelijkse look voldoet een high waisted minirok aan de eisen. Stop je sweater in een minirok van Maje, draag er een zwarte panty onder en maak het af met stoere boots.
Een minirok kan zelfs goed voor een zakelijke look. Deze zorgt voor een speelse touch bij je outfit voor op kantoor. Ga bijvoorbeeld voor een uitvoering van Warehouse en draag deze met een aansluitende blouse en veterschoenen. Een blazer past hier ook erg mooi boven.
Natuurlijk is de minirok ook ideaal voor een avond uit. Sandro heeft hiervoor de perfecte uitvoeringen met allerlei leuke prints en kleuren. Een imitatieleren uitvoering met rits details staat fantastisch met een korte feestelijke top. Stijl af met enkellaarzen en een schoudertasje.

Winkels & Openingstijden

Bezorgen en retourneren

Winkelmand

Verlanglijst

Wachtwoord vergeten

Weet u uw wachtwoord niet meer? Vul hieronder uw e-mailadres in. We sturen u binnen enkele minuten een e-mail waarmee een nieuw wachtwoord kan worden aangemaakt.

Bedankt, u ontvangt binnen enkele minuten een e-mail daarin een persoonlijke link waarmee een nieuw wachtwoord aangemaakt kan worden.

terug naar inloggen

Nieuwe klant

Geniet van exclusieve privileges en voordelen. Meld u aan als Privilege Member en geniet van gepersonaliseerde communicatie en vele andere privileges, zoals gratis verzending, aantrekkelijke acties en online stylingadvies.

Bezoek onze Belgische
Webshop

Ben jij in België? Bezoek dan onze Belgische webshop en geniet van:

Ga naar debijenkorf.be
of blijf op debijenkorf.nl

Verstuur nu je pakket
naar Duitsland

Ben jij in Duitsland? Laat nu je pakket in Duitsland leveren en geniet van:

Pas nu je bezorgadres aan
of blijf op debijenkorf.nl