Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Guerlain

Sinds 1828 verkent, innoveert en verbetert Guerlain de wereld van parfum, huidverzorging en make-up. Gedurfde makers, die de natuur en kunst als inspiratie zien, roepen legendarische creaties tot leven. Een merk met creativiteit en innovatie als drijfveer, en tijdloze schoonheid als uitkomst.

Guerlain

210 artikelen
  • Dames
  • Heren
  • Wonen
Filter & sorteer
210 artikelen

Guerlain bij de Bijenkorf

In 1828 opende Pierre-Francois Pascal Guerlain een parfumwinkel aan de rue de Rivoli in Parijs. De winkel werd veelvuldig bezocht door de high society en Guerlain opende een flagship store aan de rue de la Paix. Het hoogtepunt van Pierre-François Pascal Guerlain’s carrière was toen hij in 1853 Eau de Cologne Impériale voor Napoleon III en keizerin Eugénie creëerde. De parfumfles was gesierd met 69 gouden bijen: decadentie ten top! Guerlain werd benoemd tot hofleverancier. Na zijn dood werd het stokje overgenomen door Pierre-François zoon Aimé, die met Guerlain een moderne en abstracte weg insloeg. Parfum was voor hem een emotie en hij was één van de eerste parfumeurs die synthetische ingrediënten gebruikte naast natuurlijke ingrediënten.

De klassieke Guerlain geuren

Aimé stelde zijn neefje Jacques Guerlain aan als huisparfumeur. Onder zijn regime werden de Guerlain’s klassiekers gecreëerd, waaronder Mouchoir de Monsieur, Après LÓndée, L’Heure Bleue en Mitsouko. L’Heure Bleue gaat over het moment waarop de zon onder de horizon verdwijnt en de hemel beschilderd is met het fluweel van de nacht. De bloemige oriëntaalse geur bevat noten van anijs, koriander, anjer, orchidee en muskus. Mitsouko is Japans voor mysterie: de geur symboliseert gepassioneerde en mysterieuze vrouwelijkheid. Fruitige tonen van perzik, komen samen met jasmijnbloemen en rozen. Zijn laatste geur Ode creëerde Jacques samen met zijn kleinzoon Jean-Paul Guerlain. Jean-Paul was de laatste familie parfumeur van Guerlain.

Make-up en verzorgingsproducten van Guerlain

Naast de verfijnde Guerlain geuren voor dames en heren, biedt Guerlain natuurlijk ook een uitgebreid aanbod aan make-up producten. De klassieke rode Guerlain lipstick is favoriet bij menig vrouw. Daarnaast kan je bij Guerlain ook altijd terecht voor een dekkende foundation, een elegante nagellak of een intense oogschaduw. Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij de Guerlain verzorgingsproducten, die de huid verzorgen, hydrateren en herstellen.