Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Illy

illy is een Italiaans familiebedrijf, opgericht in Triëst in 1933 en heeft zich toegewijd de beste koffie in de wereld te bieden. illy staat voor excellente kwaliteit en is een innovatief bedrijf dat haar producten wereldwijd via de mooiste consumptielocaties en verkooppunten aanbiedt. Daarnaast is iedereen in staat om met het illy thuisassortiment een perfecte koffie naar keuze te bereiden, net als een volleerde barista.

Illy

41 artikelen
Filter & sorteer
41 artikelen
41 van 41 gezien

illy koffie bij de Bijenkorf

Met illy koffiebonen, illy servies en de luxe illy koffiemachines zet je het perfecte kopje koffie. Het Italiaanse familiebedrijf heeft zich toegewijd om de wereld de beste koffie te bieden. Het koffiemerk staat voor innovatie, onderzoek en duurzaamheid, en dat zie je terug in de koffieproducten.

De geschiedenis van illy

In 1933 werd illycaffè door Francesco Illy opgericht in Triëst. illy was toen een koffiemerk dat alleen in koffiebars van Nederland, Zweden en Italië verkocht werd. Franscesco heeft zowel het eerste automatische koffiezetapparaat als het automatische verpakkingssysteem van koffie uitgevonden.
Na de Tweede Wereldoorlog nam zijn zoon Ernesto het bedrijf over. Ernesto had scheikunde gestudeerd en richtte zich meer op wetenschappelijk onderzoek en technologie. In de jaren ’50 breidde het bedrijf zich uit en ging het ook kleine blikken gemalen koffie verkopen voor de thuisconsumptie. En in 1974 kwam illy met ESE servings, waardoor men ook thuis en op kantoor koffie en espresso kon bereiden zoals in een koffiebar.
Nu jaren later is illy leider in het premium koffie segment en wordt het geleid door de derde generatie van de familie: Andrea, Riccardo en Anna Rossi Illy. Het Italiaanse familiebedrijf brengt niet alleen meer koffie op de markt, maar ook prachtige serviezen en luxe koffie- en espressomachines. Het koffiemerk illy is ondertussen verkrijgbaar in 140 landen en wordt op meer dan 100.000 locaties geserveerd.

Het illy assortiment

Ben je toe aan een heerlijk kopje koffie of misschien een heerlijke espresso? Met de producten van illy gaat dat gegarandeerd lukken.
De illy Iperespresso capsules creëren de perfecte lungo of espresso. Daarnaast worden de koffiecups beschermd door vijf octrooien, waardoor alleen de perfecte bonen kunnen worden geselecteerd. Maar ook de illy koffiebonen worden streng geselecteerd en gecontroleerd. De koffiebonen zijn geschikt voor volautomatische koffiemachines of om zelf te malen. De gemalen koffie van illy is 100% Arabica koffie en geschikt voor zowel een espressomachine als een filterkoffieapparaat.
Naast koffie bestaat het assortiment van illy ook uit koffiemachines. De Iperespresso espressomachine komt voor in meerdere varianten waarmee je eenvoudig en snel een heerlijke espresso kunt zetten. Met de meeste illy espressomachines kun je ook een kop koffie zetten. Geschikt voor thuis en op kantoor.
En natuurlijk drink je dan je illy koffie uit een echte illy kop. De serviezen van illy zijn ontworpen door verschillende kunstenaars en maken deel uit van The illy Art Collection.