Winkels & Openingstijden
Klantenservice
Alles over de panty
Mode
04
APR '22

Alles over de panty

Welke panty draag je naar welke gelegenheid? En hoe zit het met de verschillende deniers? Wij zetten alle tips en tricks op een rij voor het uitkiezen en onderhouden van een panty.

Geschreven door
AnitaContent creator damesmode

Welke denier kies je?

Het uitkiezen van de juiste panty is afhankelijk van je outfit, de gelegenheid of het seizoen. Hierbij speelt de dikte van een panty een grote rol, deze wordt uitgedrukt in denier. Hoe hoger het denier is, hoe dikker de gebruikte draad en hoe warmer de panty.

Transparant

De transparante panty van 8 t/m 20 denier, is met name in de zomer een geschikte keuze. Wanneer je voor een huidskleurige variant gaat, lijkt het haast alsof je geen panty draagt. Bij een zakelijke dresscode, waarbij blote benen niet zijn toegestaan, is de transparante panty ook de beste optie.

Panty's van 8 t/m 20 denier

4 van 12 artikelen gezien


Semi-transparant

Tijdens het tussenseizoen zoals in de herfst en lente, kies je voor een semi-transparante panty van 30 t/m 40 denier. Deze dikte geeft je net even wat meer warmte, maar ziet er ook nog eens extra stijlvol uit onder een feestelijk jurkje of rokje.

Panty's van 30 t/m 40 denier

4 van 12 artikelen gezien


Ondoorzichtig

De ondoorzichtige of ook wel 'opaque' panty genoemd, is ideaal voor de koude winterdagen. Deze panty heeft een denier van 50 t/m 120. Dit zijn de dikste en sterkste panty's en gaan ook het langst mee. Ook voor ladders hoef je bij deze panty niet bang te zijn.

Panty's van 50 t/m 120 denier

4 van 12 artikelen gezien


Soorten panty's

Naast de klassiekers zoals de huidskleurige en zwarte panty's zijn er ook genoeg andere soorten te vinden. Heb je een speciale gelegenheid op de planning staan of wil je van je outfit een blikvanger maken? Kies dan voor een panty met print of ontdek hier de top 10 panty's voor het feestseizoen. Bij merken als Falke, Spanx en Magic Body vind je corrigerende panty's die je buik en benen optisch smaller maken.

Nog meer panty's met print

4 van 12 artikelen gezien


Onderhoud

Wassen

Heeft je panty het na 1 keer dragen overleefd? Dat is goed nieuws! Met deze twee opties was jij je panty's op de juiste manier en blijven ze langer schoon:

  • Om beschadigingen te voorkomen raden wij het aan om je panty met de hand te wassen met lauw water en wasmiddel. Spoel het wasmiddel uit met koud water.
  • Heb je te weinig tijd? Was je panty's in een apart waszakje op een wasprogramma van 30 graden. Let hierbij wel op andere kleding die je meeneemt tijdens deze wasbeurt. Bh-haakjes, ritsen van jeans en andere scherpe details kunnen je panty beschadigen.

Drogen

Stop je panty nooit in de droger en laat het in plaats daarvan aan de lucht drogen.

Ladder

Niks is zo vervelend als een ladder in je nieuwe panty. Zorg er daarom altijd voor dat je geen haakjes in je nagels hebt voordat je een panty aantrekt. Is het toch niet gelukt of ben je ergens tegenaan gekomen? Breng dan een dun laagje doorzichtige nagellak of haarlak over de ladder aan om te voorkomen dat deze verder doortrekt.

Lees meer