Modetrends
Mode
09
SEP '21

Modetrends voor dames: herfst/winter 2021

Een nieuw modeseizoen is gestart. De wereld is veranderd en wij ook. We gaan terug naar wat we gemist hebben en creëren tegelijkertijd nieuwe gewoontes. We herontdekken oude trends die terug zijn van weggeweest en we dagen onszelf uit met zowel het oude en vertrouwde als het onbekende. Laat je inspireren door de modetrends van dit najaar.

placeholder
Geschreven door
AnitaContent Creator

Modetrend: statement schouders

Op het randje van vertrouwd en onbekend: de power-schouder uit de jaren 80 is terug. Schrik niet, want ondanks dat deze catwalk trend iets te extreem voor je dagelijkse look kan zijn, laten we je ook genoeg subtielere variaties zien. Of je nu kiest voor een warme trui, opvallende blouse of juist een stijlvolle jurk: er is voor ieder wat wils in onze nieuwe collectie te vinden.

Vernieuwend en klassiek

4 van 6 artikelen gezien


Modetrend: dierenprints

De natuur speelt dit seizoen een prominente rol in de mode-industrie. Er is weer behoefte om te reizen naar exotische plekken, deze opnieuw te herontdekken en weer in balans met de natuur te staan. Van panters tot slangen en van zebra's tot tijgers: als er 1 ding zeker is, is dat de dierenprints terug zijn van weggeweest en dat de collecties van de grootste modehuizen ermee overspoeld worden. Hul jezelf van top tot teen in dierenprints, durf verschillende prints met elkaar te combineren en je zult gegarandeerd een statement maken.

In harmonie met de natuur

Modetrend: mouwloos

Ga chic, comfortabel én on-trend het seizoen door met de mouwloze modetrend. Je draagt de spencer, het gilet of de de bodywarmer op verschillende manieren. Dit kledingstuk is ideaal voor het tussenseizoen, je kunt je look door de eindeloze combinaties namelijk zo warm of koel maken als je wilt. Onze favoriete combinatie voor het najaar is een spencer met een opvallende blouse of warme trui eronder in een contrasterende kleur. Wordt het toch te warm? Draag het kledingstuk dan als losse top of met een lichte blouse voor een elegante look.

Modetrend: de opvallende kraag

Hoe groter, hoe beter: de oversized kraag maakt langzamerhand een grote comeback in de modewereld. Of het nu een onderdeel van het shirt of juist afneembaar is, een opvallende kraag voegt een vleugje speelsheid toe aan elk kledingstuk. Zo kun je oude outfits herontdekken of juist experimenteren met nieuwe exemplaren: helemaal in stijl van de 'Poëten', lees hier meer over in het trend report van de Bijenkorf Modeshow.

Groot, groter, groots

4 van 5 artikelen gezien