De juiste ringmaat
Cadeaus
01
APR '20

Wat is mijn ringmaat?

Heb je een nieuwe ring op het oog of verwacht je er een cadeau te krijgen? Het weten van je ringmaat is dan erg belangrijk. Je ringmaat meten kan echter een ingewikkeld klusje zijn. Daarom geven wij je een paar handige tips.

Ringmaat meten

Ringmaten kun je op drie verschillende manieren meten. Gebruik een van de drie onderstaande opties om je ringmaat te bepalen.

1. Meet een bestaande ring

Een makkelijke manier om je ringmaat te achterhalen is om een oude ring te meten. Dit doe je bijvoorbeeld door met een liniaal de diameter op te meten. Het aantal millimeters staat gelijk aan je ringmaat. Let op: doe dit wel met een ring die lijkt op de ring die je wilt kopen.

2. Gebruik een meetlint

Heb je zelf nog geen ring, maar wil je wél je ringmaat weten? Wikkel dan een meetlint om je vinger en tel het aantal millimeters op het meetlint. Wel is deze methode om ringmaten te meten wat minder nauwkeurig dan andere opties doordat een meetlint wat dikker is en dit een vertekend beeld geeft.

Omtrek mmDiameterRingmaat
50 mm16 mm50
52 mm16,5 mm52
54 mm17 mm54
56 mm18 mm56
58 mm18,5 mm58
60 mm19 mm60
62 mm19,5 mm62

3. Bepaal de omtrek van je vinger

Je ringmaat opmeten kun je ook doen door eerst de omtrek van je vinger te bepalen. Hier kun je het beste een touwtje voor gebruiken, aangezien dit dun is. Vervolgens kun je met een meetlint het aantal millimeters van het touwtje opmeten en zo je ringmaat bepalen. Let op: de ring moet wel nog over je knokkel kunnen, dus houd hier rekening mee wanneer je het touwtje aantrekt.

Ringen

4 van 12 artikelen gezien


Extra tips voor je ringmaat opmeten

  • Twijfel je tussen twee maten, kies dan altijd de grotere maat
  • Meet je vinger als je handen een normale temperatuur hebben
  • Hoe dikker de ring is die je wilt, hoe strakker deze zal zitten
  • Wees extra precies met je ringmaat opmeten bij een ring met steen, anders gaat ‘ie draaien
  • Laat je ringmaat opmeten bij een juwelier om zeker van je zaak te zijn

Lees meer