Zonnebrillengids
Mode
04
MEI '21

Welke zonnebril past bij jouw gezicht?

Het beschermen van je ogen is van essentieel belang in de zomer, een mooie zonnebril mag daarom niet op je neus ontbreken. Het uitkiezen van een geschikt montuur is alleen geen makkelijke opgave. Ontdek in deze gids welke zonnebril bij jouw gezichtvorm past en ga een stralende zomer tegemoet.

Geschreven door
AnitaContent Creator

Hartvormig gezicht

Een hartvormig gezicht kun je herkennen doordat het breedste punt zich bevindt bij het voorhoofd en de jukbeenderen. Zowel de haarlijn als de kin zijn hierbij puntig. Kies bij deze gezichtsvorm voor een aviator of wayfarer zonnebril van merken als Ray-Ban. Ook zullen cat-eye modellen je goed staan.

Meer van Ray-Ban

Rond gezicht

Een rond gezicht herken je doordat het breedste punt zich bevindt bij de wangen. Met de juiste zonnebril kan je je gezicht optisch langer en slanker laten lijken. Kies daarom voor een zonnebril met een rechthoekig of vierkant montuur. Probeer ronde monturen te vermijden, deze benadrukken de vorm van je gezicht. Zonnebrillen voor een rond gezicht vind je onder andere bij merken als Prada, Dolce & Gabbana en Ray-Ban.

Zonnebrillen voor een rond gezicht

4 van 12 artikelen gezien


Ovaal gezicht

Een lang gezicht, met een afgeronde kaaklijn en ronde kin zijn de kenmerken van een ovale gezichtsvorm. Een zonnebril uitkiezen is voor jou helemaal geen probleem. Of je nu kiest voor een rond, vierkant of cat-eye montuur: ieder model staat je goed! Met name de butterfly zonnebril laat je gezichtsvorm het beste spreken.

Zonnebrillen voor een ovaal gezicht

4 van 12 artikelen gezien


Vierkant gezicht

Een vierkant gezicht wordt gekenmerkt door een hoekige kaaklijn en breed voorhoofd. Met een ronde of ovale zonnebril verzacht je scherpe gelaatstrekken en breng je meer balans in je gezicht. Neem een kijkje bij merken als Ralph Lauren en Miu Miu voor zonnebrillen voor een vierkant gezicht.

Zonnebrillen voor een vierkant gezicht

4 van 12 artikelen gezien


Lees meer