Winkels & Openingstijden
Klantenservice
Jeansmaat bepalen
Mode
18
APR '20

Bepaal je jeans- of broekmaat

Een broek of jeans online kopen? Dan moet je goed je eigen maat weten. Met een meetlint, de maattabel van het merk waar je een broek van wilt kopen én onderstaande handleiding helpen we je op weg.

Geschreven door
LeoContent creator herenmode

Broekmaten mannen: W/L of confectiemaat

De meeste merken geven in hun maattabel de maten van hun jeans of broeken weer met W/L. De W staat voor de taillewijdte in inches en L voor de lengte van je benen. Heb je bijvoorbeeld een taillewijdte van 89 cm en een binnenbeenlengte van 82 cm, dan is je jeans- of broekmaat 32/32. Wat je ook doet, vergeet bij het ontdekken van jouw broekmaat in ieder geval niet het volgende te doen:

  • Meet eerst je taillewijdte, de lengte van je binnenbenen en je heupbreedte op
  • Bekijk daarna de maattabel van het desbetreffende merk om de juiste maat te bepalen aan de hand van jouw afmetingen
  • Check goed of het merk gebruik maakt van confectiematen, Europese of internationale maten. Sommige merken maken alleen gebruik van één afmeting zoals de heupbreedte of de taillewijdte.

Taille meten

Je taillewijdte meten doe je door het meetlint te plaatsen op de plek waar de riem om je lichaam hoort te vallen. Dit is helemaal onderaan je rug, net boven de billen. Houd het lint rond je taille vast, niet te strak en zeker ook niet te los. De riem moet namelijk wel kunnen doen wat hij hoort te doen.

Musthave: de blauwe chino

4 van 12 artikelen gezien


Heupbreedte meten

De omtrek van je heupen meet je door het meetlint te plaatsen op de breedste plek tussen je lies en taille.

Jeans uit de nieuwe collectie

4 van 12 artikelen gezien


Lengte binnenbeen meten

Plaats voor het meten van de lengte van je binnenbeen het meetlint tussen je lies en tot net iets over de enkel. Gebruik hiervoor een stevige rolmaat.

Vind de perfecte chino of jeans

4 van 12 artikelen gezien


Lees meer