In 5 stappen Hoe knoop je een stropdas?

Leo, Content creator herenmode

Je wilt graag een stropdas dragen naar kantoor of een speciale gelegenheid, maar weet niet hoe je hem strikt? Geen probleem. Hieronder leer je de truc van het stropdas knopen in 5 simpele stappen.

Eerst: kies de juiste stropdas

Bij formele gelegenheden kies je voor een stropdas in een rustige kleur, maar op feestelijke aangelegenheid mag je opvallen met een stropdas van satijnzijde. Zorg er hoe dan ook voor dat de kleur van de stropdas donkerder is dan je overhemd en lichter dan je pak.

Stap 1

Klap de kraag van je overhemd omhoog. Hang de stropdas om je nek met de dikke kant aan je rechterschouder en dunne kant aan je linkerschouder. Zorg ervoor dat de dunne kant tot net boven het midden van je romp komt.

hoe stropdas knopen advies

Stap 2

Sla de dikke kant van de das over de dunne kant en breng hem ter hoogte van je linkerschouder. Houd met je rechterhand de dikke en de dunne kant vast, ter hoogte van de kruising.

hoe stropdas knopen uitleg

Stap 3

Sla met je linkerhand de dikke kant over de achterkant van de dunne kant, over je vingers en breng hem richting je rechterschouder. Leg nu de dikke kant op je rechterpols.

hoe stropdas knopen in stappen
stropdas knopen in 5 stappen

Stap 4

Kruis met de dikke kant weer de voorkant van de dunne kant en breng de dikke kant nu naar je linkerschouder.

stropdas strikken in 5 stappen

Stap 5

Haal de dikke kant achter de lus door bij je hals zodat de dikke kant bij je kin uitkomt. Steek nu de dikke kant in de lus die ontstaan is uit de dikke en dunne kant van de stropdas.

stropdas knopen inspiratie
hoe knoop je de stropdas

Tot slot

Om nu je stropdas te knopen trek je de dunne kant naar beneden terwijl je de lus strak naar boven trekt. Et voilà!

hoe stropdassen knopen
snel een stropdas knopen

Tot in de details Dé finishing touch

Een stropdas is een uitstekende accessoire voor je look. Ontdek ook nog andere accessoires zoals manchetknopen of horloges om je outfit compleet te maken. Ontdek het aanbod