Stropdas knopen
Mode
18
APR '20

Hoe knoop je een stropdas?

Je wilt graag een stropdas dragen naar kantoor of een speciale gelegenheid, maar weet niet hoe je hem strikt? Geen probleem. Hieronder leer je de truc van het stropdas knopen in 5 simpele stappen.

Geschreven door
LeoContent creator herenmode

Eerst: kies de juiste stropdas

Bij formele gelegenheden kies je voor een stropdas in een rustige kleur, maar op feestelijke aangelegenheid mag je opvallen met een stropdas van satijnzijde. Zorg er hoe dan ook voor dat de kleur van de stropdas donkerder is dan je overhemd en lichter dan je pak.

Stap 1

Klap de kraag van je overhemd omhoog. Hang de stropdas om je nek met de dikke kant aan je rechterschouder en dunne kant aan je linkerschouder. Zorg ervoor dat de dunne kant tot net boven het midden van je romp komt.

Stap 2

Sla de dikke kant van de das over de dunne kant en breng hem ter hoogte van je linkerschouder. Houd met je rechterhand de dikke en de dunne kant vast, ter hoogte van de kruising.

Stap 3

Sla met je linkerhand de dikke kant over de achterkant van de dunne kant, over je vingers en breng hem richting je rechterschouder. Leg nu de dikke kant op je rechterpols.

Stap 4

Kruis met de dikke kant weer de voorkant van de dunne kant en breng de dikke kant nu naar je linkerschouder.

Stap 5

Haal de dikke kant achter de lus door bij je hals zodat de dikke kant bij je kin uitkomt. Steek nu de dikke kant in de lus die ontstaan is uit de dikke en dunne kant van de stropdas.

Tot slot

Om nu je stropdas te knopen trek je de dunne kant naar beneden terwijl je de lus strak naar boven trekt. Et voilà!

Lees meer