Kerstverlichting

Met kerstverlichting haal je een warm winterlicht in huis. Kerst is natuurlijk ook het feest van het licht, de winterzonnewende. Daarom decoreren we ons huis met allerlei gezellige lichtjes en kaarsen. Van lichtsnoer, lichtfiguur tot waxinelicht met LED - je vindt bij de Bijenkorf de mooiste verlichting voor een fonkelende kerst.

51 artikelen
  • Lichtobjecten
  • Lichtslingers
  • Kerstboomverlichting
  • Kerstkransen
Filter & sorteer
51 artikelen

Met kerstverlichting haal je een warm winterlicht in huis. Kerst is natuurlijk ook het feest van het licht, de winterzonnewende. Daarom decoreren we ons huis met allerlei gezellige lichtjes en kaarsen. Van lichtsnoer, lichtfiguur tot waxinelicht met LED - je vindt bij de Bijenkorf de mooiste verlichting voor een fonkelende kerst.

Kerstverlichting bij de Bijenkorf

Kerstfeest is het feest van het licht. De winterzonnewende valt op 21 december en is de kortste dag van het jaar. Kerstavond begint pas 3 dagen later, maar de december maand vraagt nu eenmaal om goede extra lampjes en verlichting. Wat je ook zoekt, bij de Bijenkorf vind je een ruim aanbod aan kerstverlichting, geschikt voor binnen en buiten.

Praktisch: Waar let je op bij de aanschaf van kerstverlichting?

Tijdens de korte dagen van de december maand doen we eerder onze verlichting aan. Met korte dagen, wordt het eerder donker. Dat kan er voor zorgen dat de energie rekening flink kan oplopen, als je verouderde gloeilampen gebruikt. Maar ook kan het gebruik van verouderde lichtjes een gevaar opleveren. Bij de Bijenkorf streven we naar het kopen van veilige en energiezuinige verlichting, zodat kerst voor iedereen leuk is en blijft. Daarom een aantal praktische aandachtspunten voor goede kerstverlichting:

  • Wattage. Let op hoeveel watt de kerstverlichting gebruikt.
  • Kies voor LED verlichting. LED verlichting is energiezuinig en een goed alternatief voor de traditionele gloeilamp. LED verlichting is alleen niet altijd te dimmen. Kies je voor een snoer kerstverlichting en wil je de lichtsterkte kunnen bepalen? Op de verpakking en de productomschrijving kun je vinden of het snoer van kerstverlichting te dimmen is.
  • Waterdicht materiaal voor kerstverlichting buiten. Zoals iedereen weet kan water elektronica beschadigen en voor kortsluiting zorgen. Zorg altijd dat de materialen die je gebruikt waterdicht zijn. Controleer de kerstverlichting altijd, voordat je deze definitief ophangt.

Lichtsnoeren met LED lampjes

Bij het ophangen van kerstverlichting komen natuurlijk heel wat praktische zaken kijken, maar uiteindelijk draait het ook om het decoratieve resultaat. Een lichtsnoer kun je gebruiken voor in de kerstboom, maar er zijn nog vele andere decoratie mogelijkheden. Kies voor witte lichtjes of met kleur, kleine lichtjes of grotere lichten – je kunt ruim variëren. Ook zien we dat lichtsnoeren met bolletjes populair zijn geworden de afgelopen jaren. Door de bolletjes, rond of met een figuur verzacht het licht en komt er een warme gloed in de woonkamer. Niet alleen leuk voor een kerstfeest, maar ook ideaal voor de feestavonden in de tuin.

Kerstdecoratie: Figuren als verlicht kerstornament

Kerstengelen, dennenappels, rendieren, sterren – je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt met lichtjes uitgevoerd. Hang een figuur met ijzeren frame op de deur, of kies voor een sculptuur. Met een boompje, stolp of kersttafreel met kerstlichtjes van Sirius heb je een bijzondere sfeermaker in huis. Een extra kerstornament voor in de tuin of als pronkstuk op de salontafel. Liever andere soorten kerstversiering. Je vind sneeuwbollen, kerststalletjes, kaarsen, kaarstenhouders en nog vele andere kerstspulletjes bij de kerstdecoratie.

Kaarsen met LED-verlichting: het alternatieve kerstkaarsje

In de afgelopen jaren kiezen mensen dus steeds meer voor LED verlichting tijdens de kerst. Géén brandgevaarlijk gedoe met vuur, maar wel een zuinige elektronische verlichting. Je vindt hier de mooiste kaarsen en waxinelichthouders. Bijna niet van echt te onderscheiden! Neemt jouw kind een kaarsje mee naar school? Met een kaars met LED verlichting zal hem of haar geen ongelukje met kaarsvet overkomen.