Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Koffers

Of je nu een lange reis gaat maken of gewoon lekker even weggaat op een korte weekendtrip, een goede reiskoffer is onmisbaar. Bij de Bijenkorf vind je allerlei rolkoffers, spinners en trolleys van merken als Samsonite, Rimowa en March. Wat wordt jouw nieuwe reismaatje?

710 artikelen
  • Spinners (4 wielen)
  • Handbagage koffers
  • Lichtgewicht koffers
  • Trolleys (2 wielen)
Filter & sorteer
710 artikelen

Of je nu een lange reis gaat maken of gewoon lekker even weggaat op een korte weekendtrip, een goede reiskoffer is onmisbaar. Bij de Bijenkorf vind je allerlei rolkoffers, spinners en trolleys van merken als Samsonite, Rimowa en March. Wat wordt jouw nieuwe reismaatje?

Koffers bij de Bijenkorf

De koffer is als product in het afgelopen decennia flink vernieuwd. We reizen vaker, sneller, langer, maar ook korter: zakenreisjes, stedentrips, rondreizen, backpacken. Reizigers hebben een functionele en handige reiskoffers nodig die een trip makkelijk maken. Of je nu met de auto reist, met de trein, bus of het vliegtuig – niemand wil sjouwen met een enorme koffers. Daarom zijn rolkoffers vandaag de dag immens populair. Met zo’n reismaatje reis je extra comfortabel.

Trolley of Spinner: welke reiskoffer kies jij?

To spin or to troll, dat is de grote vraag vandaag de dag. Trolleys zijn reiskoffers met 2 wielen en hebben een inklapbaar handvat waardoor je ze makkelijk mee kunt dragen of rollen. Maar sinds een paar jaar zie je ook dat de spinners, oftewel koffers op 4 wielen, het goed doen. Kortom, de rolkoffer familie is flink uitgebreid. Doordat de spinner rechtop staat en zich verplaatst op 4 wielen kun je hem gemakkelijk vooruit duwen en kost het weinig kracht om de koffer te verplaatsen. De spinner is ideaal voor stedentripjes. Maar ook voor zwaardere koffers met veel inhoud biedt het groot gemak. Zeulen met je bagage is echt verleden tijd.

Maar stop! schrijf de trolley nog niet direct af... want met zijn twee wielen biedt een trolley namelijk ook een voordeel, omdat je ‘m kan gebruiken als zachte reistas. Veel makkelijker en lichter te sjouwen, als het moet. Daarbij kun je een kleine tas ook meenemen als handbagage koffer in het vliegtuig. Kijk maar een bij de koffers van The North Face. Deze handige reistassen zijn lichter en makkelijker op te bergen.

Kleurrijke reiskoffers van Samsonite

Als Bijenkorf fashionista’s reizen we graag in stijl. En laten we eerlijke wezen, een grijze reiskoffer is voor muurbloempjes. Kies jij graag voor stijl? Kijk dan een bij de koffers van Samsonite. Het merk heeft handige spinners in schitterende kleuren als mintgroen en geel. Hoe je van strak en minimalistisch en kies je voor stevigheid? Kies voor de koffers van Victorinox. De hardshell koffers beschermen je spullen optimaal en het interieur is functioneel. De koffers komen in zilver, zwart, blauw en rood.

Tips voor de aanschaf van een nieuwe koffer

Ben je op zoek naar een nieuwe koffer? Met deze aandachtspunten kun je een betere beslissing maken wanneer je gaat investeren in een nieuw reismaatje.

  • Van welk materiaal is de reiskoffer gemaakt? Harde koffers bieden extra bescherming. Ga je op stedentrip, moet je soms door weer en wind. Dan is het harde materiaal van de koffer een voordeel. Kofferfabrikanten maken dit plastic ook volgens nieuwe technologie. Zo heeft jouw koffer een langere levensduur. Kies je voor een zachte koffer stof met een coating? Dat biedt minder bescherming. Het grote voordeel is wel dat je zo’n koffer beter op kan bergen.
  • Een goed kofferslot. Let goed op je spullen! Met een kofferslot zorg je ervoor dat niet iedereen zomaar bij jouw spullen kan. Merken als Samsonite hebben daarom standaard een slot op de koffer zitten. Kies voor een nummerslot met een unieke code. Of juist voor een exemplaar met sleutel.
  • Kleur is belangrijk! Een kleurtje kiezen is niet alleen een kwestie van smaak. Het is ook praktisch. Je wacht op je bagage bij het de aankomsthal van het vliegveld. Met een gele, rode of groene koffer valt jouw bagage direct op op de loopband. Zo verlies jij jouw bagage in iedergeval niet uit het oog!