Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Koffiemachines

Een koffiezetapparaat is essentieel voor elke koffieleut. Of je nu een het liefst een volle mok met koffie drinkt van je Moccamaster of een kleine espresso drinkt van een Illy espressomachine – hier vind je de mooiste koffiezetapparaten voor jouw huishouden. Want koffie drinken moet elke dag weer een plezier zijn!

112 artikelen
  • Accessoires
  • Espresso machines
  • Koffiemolens
  • Koffiezetapparaten
  • Nespresso machines
  • Onderhoud
Filter & sorteer
112 artikelen

Een koffiezetapparaat is essentieel voor elke koffieleut. Of je nu een het liefst een volle mok met koffie drinkt van je Moccamaster of een kleine espresso drinkt van een Illy espressomachine – hier vind je de mooiste koffiezetapparaten voor jouw huishouden. Want koffie drinken moet elke dag weer een plezier zijn!

Koffiemachines bij de Bijenkorf

Hoe drink jij jouw koffie? Zwart, of misschien met een scheutje melk en suiker? Met de koffiezetapparaten van de Bijenkorf maak jij thuis jouw koffiefavorieten. Je vind hier koffiemachines van mooie merken als JURA, KitchenAid en Solis. Neem een kijkje in onze uitgebreide collectie elektrische koffiezetters.

Koffiezetapparaten voor filterkoffie

Houdt je van ouderwetse filterkoffie? Filterkoffie is misschien wel de makkelijkste koffiezetmethode. Er wordt warm water door een filter gegoten, hierdoor komen de aromatische smaken vrij en de filter zeeft de koffie. Een machine zorgt er voor dat het water de juiste temperatuur heeft. Een medium maling is belangrijk voor goede filter koffie. De meest bekende koffiezetapparaten voor filter koffie zijn toch wel de koffiemachines van Moccamaster. Misschien herken je dit apparaat nog van vroeger? Je vindt diverse kleuren van dit apparaat bij de Bijenkorf. Kies je een klassiek rood apparaat of is kanariegeel geschikter voor jouw keuken?

Espresso apparaten van Jura & Illy

Espresso heeft een unieke intense smaak én wordt geschonken in een klein mini-kopje. De Italianen hebben de kunst van het Espresso zetten geperfectioneerd aan het begin van de 20ste eeuw. Onder hoge druk wordt heet water door een koffie geperst en dit zorgt voor een volle, bijna romige smaaksensatie. Espresso koffie kan wel wat bitter zijn, daarom vullen de Italianen graag espresso aan met suiker en melk. Zo ontstond ook de cappuccino en de latte macchiato.

Wil je thuis deze koffie maken? Gebruik dan een melkopschuimer, of de speciale functie op het Espresso apparaat. De koffiemachines van JURA en de espresso machines van Jura komen in verschillende designs en zijn geschikt voor de thuisdrinker en voor een iets groter kantoor. Iedereen kan genieten van zijn favoriete koffie met een JURA. Ook zijn de espresso apparaten van Illy zijn al decennia lang een hit. Door het vrolijke design staat een Illy koffiemachine prachtig in jouw keuken. Design liefhebbers vallen massaal voor dit koffiezet apparaat!

Nespresso koffiemachines van Magimix

Ben jij gehecht aan gemak, en houdt je toch van volle smaken? Kies dan voor de koffiemachines van Nespresso. De cupjes zijn een perfect alternatief voor de koffieliefhebber die ’s ochtends snel een kopje koffie wil drinken, maar toch de smaak wil hebben van Espresso. De Bijenkorf heeft een ruim aanbod aan Magimix Nesspresso machines die geweldig staan in jouw keuken. Liever een cappuccino of een café latte? Magimix heeft ook verschillende Expert machines, de speciale melkopschuim-functie zorgt voor een perfect schuimlaagje op jouw koffie.

Hoe onderhoud ik mijn koffiemachine?

Als je eenmaal een mooi koffiezetapparaat hebt in jouw keuken, wordt het ook belangrijk om de machine goed te onderhouden. Verkalking en bacteriën zijn een risico. Daarom verkopen verschillende koffiemachinemerken ook speciale accessoires voor onderhoud. Voor een Jura machine heb je bijvoorbeeld ontkalkingstabletten nodig of een waterfilter. Lees bij aankoop van een koffiemachine altijd goed de handleiding en bewaar deze in de buurt van je machine. Een ‘slimme’ espresso machine geeft altijd foutcodes aan, die aanwijzen wat het probleem kan zijn.