Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Kookboeken

Bij de Bijenkorf vind je een uitgebreid assortiment aan kookboeken voor iedere keuken. Van bestsellers als de kookboeken van Jamie Oliver en het Ottolenghi kookboek tot standaard kookboeken om de basics onder de knie te krijgen: onze collectie is zeer divers!

69 artikelen
Filter & sorteer
69 artikelen

Bij de Bijenkorf vind je een uitgebreid assortiment aan kookboeken voor iedere keuken. Van bestsellers als de kookboeken van Jamie Oliver en het Ottolenghi kookboek tot standaard kookboeken om de basics onder de knie te krijgen: onze collectie is zeer divers!

Kookboeken bij de Bijenkorf

Bij de Bijenkorf is er geen gebrek aan keuze in het aanbod kookboeken! Zo veel mensen, zo veel smaken: wij begrijpen dat ieder mens een andere levensstijl en smaak heeft, en willen iedereen daar zo goed mogelijk in bedienen. De ene persoon gaat graag vegetarisch door het leven, de ander kiest voor vegan, en weer een ander wil het liefst iedere dag een stukje vlees op het bord. Sommige mensen willen weinig tijd besteden aan koken, de ander staat het liefst uren in de keuken. En waar de één voorkeur geeft aan internationale recepten, wil de ander zijn eten liever dicht bij huis houden. In de webshop van de Bijenkorf vind je daarom honderden kookboeken, zodat er voor iedereen wat te kiezen en te koken is.

Kickstart jouw gezonde lifestyle met ons aanbod gezonde kookboeken

Gezond eten heeft een positief effect op lichaam en geest. En gezond koken hoeft niet per sé moeilijk of tijdrovend te zijn! Overweeg daarom eens om een van onze gezonde kookboeken aan te schaffen. Wat je tegenwoordig vaak tegekomt is bowlfood: een gezonde maaltijd in een kommetje die zowel oog- als tongstrelend is. Met het vegetarische kookboek “Bowls of goodness” van Nina Olsson kun je gemakkelijk en snel jouw eigen bowl food vol kleurrijke groenten en fruit, noedels en granen op tafel toveren.

Voor de liefhebbers van veganistisch eten hebben wij ook een tiental vegan kookboeken in het assortiment, waaronder “Easy Vegan” van Sanne van Rooij. Ben je op zoek naar glutenvrij recepten? Overweeg dan bijvoorbeeld eens het boek “Healthy is funky” van Mich Baron. In dit boek staan recepten die vaak glutenvrij, lactosevrij en plantaardig zijn.

Kookboeken van Jamie Oliver en Ottolenghi

Dit zijn twee grote namen die natuurlijk niet in het rijtje mogen ontbreken! Topchef Jamie Oliver is van alle markten thuis en weet als geen ander wat mensen willen. Ben je op zoek naar snel en simpel, heb je geen zin in ellenlange lijsten met ingrediënten, kies dan bijvoorbeeld voor “Jamie Oliver 5 ingrediënten”. Wil je toch op de gezonde toer blijven? Ga dan voor “Jamie’s super food voor elke dag”. Of zin om jezelf te verwennen? Dan is er “Jamie’s comfort food”. Jamie Oliver heeft aan iedereen gedacht!

Kun je geen genoeg krijgen van de recepten van wereldberoemde topkoks? Denk dan eens aan de kookboeken van Yotam Ottolenghi. Houd je van gerechten met Midden-Oosterse invloeden, dan zit je bijvoorbeeld goed bij “Ottolenghi Het Kookboek” of Ottolenghi’s “Jeruzalem”. Ook is Ottolenghi erg bedreven in de patisserie, dus overweeg zijn boek “Sweet” eens als je een echte zoetekauw bent.

Italiaans koken + blender recepten

Gaat jouw hart ook sneller kloppen van de Italiaanse keuken? Dan zit je goed met de kookboeken van De Zilveren Lepel. Met de kookboeken van De Zilveren Lepel maak je pizza, pasta, groenten en toetjes. Ook heeft De Zilveren Lepel een kinderkookboek, met aangepaste Italiaanse recepten die gemakkelijk te maken zijn voor kinderen.

Zit je nog vol van al dat heerlijke, weldadige Italiaanse eten? Een frisse groene smoothie past er vast nog wel bij! In het boek “Groene sapjes” van Fern Green vind je recepten voor lekkere en gezonde sapjes. Het enige wat je nodig hebt om al die heerlijke sapjes te bereiden is een blender.