Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Longchamp

Elk seizoen streeft het modelabel Longchamp naar Franse klasse. Gevarieerd van klassieke totes en schoudertassen tot aan casual cross body bags en trendy rugtassen. Vind de perfecte clutch voor een avondje uit of een zakelijke tas voor bij je kantooroutfit.

Longchamp

276 artikelen
  • Dames
  • Heren
  • Wonen
Filter & sorteer
276 artikelen

Longchamp bij de Bijenkorf

Het Franse modehuis Longchamp biedt een ready-to-wear collectie, schoenen, accessoires en sieraden, maar staat natuurlijk het meest bekend om de iconische tassen. Bij de Bijenkorf vind je dan ook alle klassieke Longchamp tasmodellen en de allernieuwste ontwerpen voor dames. Het assortiment varieert van Longchamp reistassen die niet alleen stijlvol zijn, maar ook uiterst praktisch tot aan modieuze crossbodytassen voor een avondje uit en zakelijke schoudertassen van Longchamp die perfect bij je kantoor outfit matchen.

De iconische reistas Le Pliage

Longchamp noem je in één adem met de Le Pliage tas. Dit iconische tasmodel is vervaardigd uit nylon en leer. In de jaren ’70 bracht Lonchamp één van de eerste tassencollecties van nylon op de markt. Dankzij deze innovatieve materiaalkeuze waren deze reistassen verrassend licht en praktisch. Tientallen jaren later leidde dit tot het ontwerp van de Le Pliage handtas. Nog steeds is de Longchamp - Le Pliage damestas een bestseller. Neem ook een kijkje in de andere collecties, waaronder Longchamp - Le Foulonné, Longchamp LGP en Longchamp - Roseau. Bij de Bijenkorf vind je de Le Pliage tas in verschillende uitvoeringen. Kies jij voor een Le Pliage schoudertas, handtas, reistas of shopper?

Longchamp: van rookgerei naar luxury goods

Het verhaal van Longchamp begon in 1948 met een collectie luxe rookpijpen. Als snel maakte Longchamp naam als één van de meest vooraanstaande rookgerei fabrikanten van Frankrijk. Longchamp begon ook leren accessoires, schoenen en reistassen te ontwerpen en zo groeide het merk uit tot een luxury label. Vraag jij je soms ook af waar de naam Longchamp en het paardenlogo vandaan komen? De oprichter van Longchamp is Jean Cassegrain. Zijn achternaam betekent letterlijk “graan malen”. Jean Cassegrain vernoemde zijn bedrijf naar de paardenracebaan Longchamp aan de rand van Parijs, omdat er aan het eind van de racebaan een graanmolen stond. Zo verwijzen de naam Longchamp en de jockey op het galopperende renpaard - die deel uitmaakt van het Longchamp logo - dus eigenlijk naar Jean Cassegrain’s eigen naam.