Prada

Het Italiaanse Prada, in 1913 in Milaan opgericht door Mario Prada, is een van ’s werelds meest iconische en luxe modemerken. Hedendaagse kunst en maatschappij inspireren haar collecties en die heeft Prada er genoeg. Van kleding en eigenzinnige accessoires tot parfums en zonnebrillen.
  • Home
  • arrow-small__rightPrada

Prada

199 artikelen
  • Dames
  • Heren
Filter & sorteer
199 artikelen

Prada bij de Bijenkorf

Sinds de oprichting van het Italiaanse modehuis in 1913, staat Prada gelijk aan luxe. Het merk is vandaag de dag een van de meest toonaangevende modehuizen ter wereld. Wat ooit begon met één enkele winkel in het Milanese Galleria Vittorio Emanuele, is uitgegroeid tot een wereldwijd begrip, mede door hoofdontwerpster Miuccia Prada. De collecties van Prada staan vooral bekend om de techno-retro twist die wordt gegeven aan de verschillende items, zoals Prada zonnebrillen voor dames en stijlvolle schoenen. Beroemdheden van over de hele wereld, zoals Bella Hadid, Chiara Ferragni en Harry Styles zijn fan van het merk.

Prada schoenen

Het assortiment Prada schoenen bij de Bijenkorf bevat alle toonaangevende modellen. Van prachtige Prada pumps voor dames tot stoere Prada sneakers voor heren. De schoenen met uniek design en de klassieke Prada twist zijn invloedrijk in de modewereld. Het schoeisel wordt gemaakt van luxe materialen zoals lamsleer, kalfsleer en afgewerkt met nylon details.

Miuccia Prada: de Prada erfgename

De hoofdontwerper van het Italiaanse modehuis, Miuccia Prada, is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot een icoon. Ze is niet alleen een toonaangevende ontwerpster, maar ook een van de meest invloedrijke vrouwen ter wereld. Sinds Miuccia aan het hoofd van het mode-imperium staat, heeft ze het merk écht op de kaart gezet. Dit bereikte zij onder andere door de wereldberoemde nylon tassencollectie. Daarnaast voegde ze enkele merken toe aan het familiebedrijf, waaronder het zusje van Prada: Miu Miu. Waar voorheen alleen de focus lag op luxe lederweren, is Prada vandaag de dag een van de belangrijkste merken van de mode-industrie. Sinds dit jaar ontwerpt Miuccia Prada de collecties niet meer alleen, maar krijgt ze hulp van ontwerper en modegenie Raf Simons.