Gratis bezorging met een webshopaccount*

Voor 22.00 uur besteld, binnen 1-2 dagen in huis

Le Creuset

Le Creuset Wonen

155 artikelen
Kies categorie
Filteren
1-48 van 155

Le Creuset kookgerei bij de Bijenkorf

Het Franse merk Le Creuset staat bekend om kwaliteitsproducten van hoge kwaliteit, waar je dus ook een bijzonder lange tijd plezier van hebt. De fabriek van Le Creuset huist in Fresnoy le Grand, Noord-Frankrijk. Daar worden alle pannen gemaakt van gietijzer, een materiaal dat al sinds de middeleeuwen wordt gebruikt voor kookgerei.
Jaren later zien we dat bepaalde tradities zijn gebleven, maar er ook juist spraakmakende innovaties zijn doorgevoerd. Want ondanks gietijzer nog altijd het gehanteerde materiaal is voor de Le Creuset producten, spelen de innovatieve technieken die worden gebruikt in op het nu. Door de jaren heen is het merk namelijk flink gaan innoveren. Dit hebben ze bijvoorbeeld gedaan door geëmailleerd stalen waterketels te introduceren, net als roestvrijstalen artikelen en servies van geëmailleerd aardewerk. De ondoordringbare laag emaille die in de pannen wordt aangebracht dient als een beschermlaag van de pan, die bij normaal gebruik nauwelijks aan kan worden getast.

Le Creuset pannen

In de pannen van Le Creuset kun je héél wat gerechten bereiden. Een van de bijzondere eigenschappen van Le Creuset pannen is de gelijkmatige warmteverdeling. Iets dat vooral voor het gebruiken van een wokpan belangrijk is. De bodem van een Le Creuset pan zorgt ervoor dat de hitte snel en gelijkmatig over de oppervlakte wordt verdeeld. Dankzij de hermetisch sluitende deksel worden daarnaast de smaak en het vocht beter opgevangen. De Le Creuset braadpan is bij uitstek geschikt om vlees aan te braden en te stoven of vis klaar te maken. Dankzij het gewicht staan de pannen erom bekend stabiel op de kookplaat te staan. Het eten dat je in de pannen bereid nóg lekkerder maken? Verwarm het keukengerei van Le Creuset dan voor het kokkerellen eerst nog even voor.
Le Creuset’s gietijzeren pannen zijn geschikt voor alle soorten warmtebronnen: van inductie, tot een glazen kookoppervlak en inductie. Doordat de pannen van Le Creuset daarbij verkrijgbaar zijn in talloze formaten, valt er voor ieder type gerecht wel een geschikte pan te vinden.

Koken met Le Creuset pannen

Of je nu een professionele- of hobbychef bent: met de juiste pan is het maken van lekkere gerechten een stuk eenvoudiger. Reden waarom de pannen van Le Creuset door menig kok worden geadoreerd. De bekendste pan van het merk zijn waarschijnlijk de braadpannen. Desondanks staat het merk niet alleen bekend om de pannen en ander kookgerei, maar heeft het bijvoorbeeld ook fluitketels in het assortiment.