Winkels & Openingstijden
Klantenservice
  • Home
  • arrow-small__rightWonen

Le Creuset wonen

Sinds 1925 is Le Creuset expert in het maken van hoogwaardig kookgerei. De naam Le Creuset staat synoniem voor gietijzeren pannen van de allerhoogste kwaliteit. Naast pannen verkoopt Le Creuset bij de Bijenkorf fluitketels, theepotten, espressokoppen, tajines, ovenschalen en kookaccessoires.

294 artikelen
  • Huishouden
  • Koken & tafelen
  • Woonaccessoires
Filter & sorteer
294 artikelen

Sinds 1925 is Le Creuset expert in het maken van hoogwaardig kookgerei. De naam Le Creuset staat synoniem voor gietijzeren pannen van de allerhoogste kwaliteit. Naast pannen verkoopt Le Creuset bij de Bijenkorf fluitketels, theepotten, espressokoppen, tajines, ovenschalen en kookaccessoires.

Le Creuset kookgerei bij de Bijenkorf

Het Franse merk Le Creuset staat bekend om kwaliteitsproducten van hoge kwaliteit, waar je dus ook een bijzonder lange tijd plezier van hebt. De fabriek van Le Creuset huist in Fresnoy le Grand, Noord-Frankrijk. Daar worden alle pannen gemaakt van gietijzer, een materiaal dat al sinds de middeleeuwen wordt gebruikt voor kookgerei. Jaren later zien we dat bepaalde tradities zijn gebleven, maar er ook juist spraakmakende innovaties zijn doorgevoerd. Want ondanks gietijzer nog altijd het gehanteerde materiaal is voor de Le Creuset producten, spelen de innovatieve technieken die worden gebruikt in op het nu. Door de jaren heen is het merk namelijk flink gaan innoveren. Dit hebben ze bijvoorbeeld gedaan door geëmailleerd stalen waterketels te introduceren, net als roestvrijstalen artikelen en servies van geëmailleerd aardewerk. De ondoordringbare laag emaille die in de pannen wordt aangebracht dient als een beschermlaag van de pan, die bij normaal gebruik nauwelijks aan kan worden getast.

Le Creuset pannen

In de braadpannen van Le Creuset kun je héél wat gerechten bereiden. Een van de bijzondere eigenschappen van Le Creuset pannen is de gelijkmatige warmteverdeling. Iets dat vooral voor het gebruiken van een wokpan belangrijk is. De bodem van een Le Creuset pan zorgt ervoor dat de hitte snel en gelijkmatig over de oppervlakte wordt verdeeld. Dankzij de hermetisch sluitende deksel worden daarnaast de smaak en het vocht beter opgevangen. De Le Creuset braadpan is bij uitstek geschikt om vlees aan te braden en te stoven of vis klaar te maken. Dankzij het gewicht staan de pannen erom bekend stabiel op de kookplaat te staan. Het eten dat je in de pannen bereid nóg lekkerder maken? Verwarm het keukengerei van Le Creuset dan voor het kokkerellen eerst nog even voor. Le Creuset’s gietijzeren pannen zijn geschikt voor alle soorten warmtebronnen: van inductie, tot een glazen kookoppervlak en inductie. Doordat de pannen van Le Creuset daarbij verkrijgbaar zijn in talloze formaten, valt er voor ieder type gerecht wel een geschikte pan te vinden.

Koken met Le Creuset pannen

Of je nu een professionele- of hobbychef bent: met de juiste pan is het maken van lekkere gerechten een stuk eenvoudiger. Reden waarom de pannen van Le Creuset door menig kok worden geadoreerd. De bekendste pannen van het merk zijn waarschijnlijk de braadpannen. Desondanks staat het merk niet alleen bekend om de pannen en ander kookgerei, maar heeft het bijvoorbeeld ook fluitketels en ovenschalen in het assortiment.

Hoogwaardige Le Creuset ovenschalen

Voor wie graag gerechten in de oven bereidt: met de ovenschalen van Le Creuset tover je keer op keer jouw favoriete ovengerechten op tafel. De ovenschalen zijn namelijk gemaakt van hoogwaardig aardewerk, waardoor deze zeer duurzaam zijn en je er lang plezier van zult hebben. Een Le Creuset ovenschaal barst niet, krast niet en kan grote temperatuurverschillen aan. Kom je thuis van een lange dag werken en heb je nog een lekkere lasagne in de vriezer staan? Deze ovenschaal kan rechtstreeks van de vriezer in de oven. Door het geëmailleerde oppervlak is de schaal na het eten gemakkelijk te reinigen, en ook is deze vaatwasserbestendig.